Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foşti primari consolaţi cu postul de consilier local

ro

21 Jul, 2012 01:00 106099 Marime text
05-fosti-primari.jpgCu toate că din poziţia dobândită aveau prima şansă în câştigarea fotoliilor de primar, 14 foşti şefi de autoritatea locală din judeţ au pierdut alegerile locale din data de 10 iunie. Majoritatea dintre ei s-au reorientat momentan şi au ales să deţină calitatea de... consilieri locali.

Electoratul nu i-a mai învestit cu aceeaşi încredere ca în urmă cu patru ani pe 14 foşti primari din judeţ, pe care a hotărât să-i sancţioneze, dovada fiind pierderea de către aceştia a alegerilor locale din data de 10 iunie. O scrutare a situaţiei din judeţ arată că opt dintre foştii primari nu s-au putut despărţi de primăriile pe care le-au păstorit.

fosti_primari_Visel_Iusein_01.jpgPrin urmare, ei au acceptat să rămână în calitate de consilieri locali în cadrul administraţiilor locale pe care le-au condus un mandat sau mai multe legislaturi. Astfel spus, cei opt foşti şefi de autoritate locală au dat funcţia executivă pe cea deliberativă, spunând momentan adio scaunului de primar şi bun venit Consiliului Local, alături de alţi colegi cu aceleaşi atribuţii. Nu au vrut să părăsească primăriile şi au acceptat funcţia de consilieri locali Marina Mircea, fost primar al oraşului Cernavodă, Cati Hristu, fost primar al comunei Cogealac, Eugen Dumitru, fost gospodar-şef la Cuza Vodă, Iusein Visel, fost primar al comunei Dobromir, Gheorghe Popescu, fostul primar de la Fântânele, Vasilica Matei, fost primar la Horia, Valer Iosif Mureşan, fost primar la Mihail Kogălniceanu, şi Iulian Bârsan, fost primar la Târguşor.

Niculae Stan aşteaptă verdictul Consiliului Local

fosti_primari_Niculae_Stan.jpgNiculae Stan, fostul primar de la Pecineaga, îşi doreşte şi el intrarea în Consiliul Local al comunei. Noul primar al comunei Pecineaga, Lili Pîslaru, a anunţat că pe 26 iulie va avea loc o şedinţă de Consiliu Local, unul dintre punctele de pe ordinea de zi a întrunirii vizând şi validarea în funcţia de consilier local a fostului primar Niculae Stan. Rămâne de văzut dacă noul Consiliu Local va agrea sau nu candidatura acestuia.

Totul sau nimic...

Sunt şi foşti şefi de autoritate locală care nu au dorit să fie consilieri locali în urma pierderii alegerilor. Fostul primar de la Ovidiu, Dumitru Bocai, a renunţat la această funcţie. Nu deţin calitatea de consilieri locali nici foştii primari de la Băneasa (Gelu Iordache), Ciobanu (Ioan Suciu), Saraiu (Vasile Băjan) şi Saligny (Gabriel Tătulescu).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • iulian leonte 28 Feb, 2024 15:55 urmeaza pinocchio,,,,,