Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flori Pârvescu în locul preşedintelui PDL Constanţa Chiru renunţă la mandatul de consilier local la Eforie

ro

20 Mar, 2012 02:54 1780 Marime text
eforie_Gigi_Chiru_14.jpgRocada Chiru - Pârvescu se va face în prima şedinţă a Consiliului Local Eforie de la sfârşitul acestei luni

Devenit cetăţean al municipiului Constanţa prin preschimbarea domiciliului, Christian Gigi Chiru se pregăteşte să renunţe la sfârşitul lunii la calitatea de consilier local la Eforie. „Mă voi suspenda din funcţia de consilier local, pentru că aşa prevede legea, şi voi ceda mandatul de consilier unei doamne, este vorba de Flori Pârvescu", a declarat Chiru.

De cealaltă parte, în opinia primarului oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, constatarea întrunirii condiţiilor de încetare a mandatului de consilier al lui Gigi Chiru este atributul secretarului şi al Consiliului local. Brăiloiu a mai precizat că în această lună CL Eforie nu s-a întrunit, dar urmează s-o facă până la sfârşitul acestei luni.

Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali are ca obiect stabilirea condiţiilor de exercitare a mandatului de către aleşii locali, a drepturilor şi obligaţiilor ce le revin în baza mandatului încredinţat.

Calitatea de consilier local sau de consilier judeţean, potrivit aceleiaşi legi, încetează la data declarării ca legal constituit a noului consiliu ales. Calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri: a) demisie; b) incompatibilitate; c) schimbarea domiciliului într-o altă unitate administrative-teritorială, inclusiv ca urmare a reorganizării acesteia; d) lipsa nemotivată de la mai mult de 3 şedinţe ordinare consecutive ale consiliului; e) imposibilitatea exercitării mandatului pe o perioada mai mare de 6 luni consecutive, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii