Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firmă de apartament care face lucrări de instalaţii sanitare, una dintre câştigătoare CJC şi-a găsit furnizori de răsaduri pentru solarii (document)

ro

20 Jul, 2011 00:00 4519 Marime text
cap_3.jpgContractul referitor la achiziţia de răsaduri, în cantităţi industriale pentru demararea programului „Consumăm produse româneşti", scos la licitaţie de Consiliul Judeţean Constanţa, la începutul lunii aprilie, a fost predat către trei firme, una dintre acestea fiind din Agigea - SC Rabbit Prod SRL, celelalte două, SC Bioclim SRL şi SC Gedora SRL din Constanţa.

Dacă prima dintre câştigătoare o mai regăsim pe lista de contracte atribuite de la primăriile din judeţ, cum ar fi Chirnogeni, Techirghiol, Cernavodă şi chiar Constanţa, celelalte două, aşa cum arată SEAP, se află la primele contracte atribuite, chiar dacă una dintre societăţi, SC Gedora SRL, a fost înfiinţată în 1992.

Contractul a fost dat pentru suma de 407.040 de lei, fără TVA şi va fi împărţit pentru cele trei firme. Instituţia condusă de Nicuşor Constantinescu a încheiat cu cele trei societăţi un acord cadru de furnizare a răsadurilor. Acestea vor furniza minim 315.000 fire de răsaduri de tomate necesare pentru 900 de solarii şi maximum 420.000 fire de răsaduri de tomate necesare pentru 1.200 de solarii, pe durata acordului cadru, care se va încheia pe patru ani. Pentru un contract subsecvent (de precizat că pe timpul celor patru ani se vor încheia şase contracte subsecvente) se estimează că se vor distribui minimum 35.000 fire de răsaduri de tomate pentru un număr de 100 de solarii şi maximum 175.000 fire de răsaduri de tomate, necesare pentru un număr de 500 de solarii. Beneficiarii Programului „Consumăm produse româneşti" vor fi selectaţi de către consiliile locale partenere, din rândul celor mai gospodari oameni din comunitate. Valoarea totală a programului este 1.250.000 de euro, finanţarea fiind asigurată de către CJC. Pe parcursul celor patru ani vor fi achiziţionate şi distribuite solarii, complet echipate, fiecare gospodărie participantă urmând să primească un solar cu o suprafaţă de aproximativ 100 mp.

Cine sunt norocoşii

SC Gedora SRL, una dintre câştigătoarele contractului cadru, o are ca administrator şi asociat unic pe Rodica Marinela Răduinea şi are ca obiect de activitate „Cultivarea legumelor şi a pepenilor, a rădăcinoaselor şi tuberculilor". Despre această firmă, primele date apar în 2007 când a fost deschis un punct de lucru în Eforie Nord, pe strada Bucovinei, nr. 13 iar obiectul de activitate a fost completat cu „alte mijloace de cazare", „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate (cu excepţia leasingului)", „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management", „alte activităţi de servicii prestate în principal întreprinderilor". Mai apoi, printr-o altă hotărâre din 2008 se decide închiderea punctelor de lucru din Constanţa - Complex Flămânda Magazin 3 şi Eforie Nord, Complex Flacăra. Tot în această hotărâre se actualizează obiectul de activitate a societăţii, noul şi principalul făcând referire la „Cultivarea legumelor şi a pepenilor, a rădăcinoaselor şi tuberculilor".

Cealaltă firmă câştigătoare, SC Bioclim SRL, deschisă în ianuarie 2008, îl are ca asociat unic pe Marius Boroi, născut în 1986, societatea având sediul exact în apartamentul în care acesta locuieşte, pe Aleea Brizei. Domeniul principal de activitate făcea referire la realizarea de „lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat". Alături de acest obiect de activitate, mai există şi altele, multe, pe care le puteţi vizualiza în ediţia online, printre care şi unul necesar participării la această licitaţie, cel referitor la „Cultivarea altor plante nepermanente".

Cea mai cunoscută dintre firmele care se ocupă de furnizarea acestor răsaduri Consiliului Judeţean Constanţa este SC Rabbit Prod SRL, din Agigea, societate care o are ca administrator pe Pena Antoniewicz. În 2007, erau trei asociaţi: Senol Ali, Cristian Ioan Antoniewicz şi Pena Antoniewicz. La acel moment, aceştia au decis completarea obiectului de activitate cu „comerţ cu ridicata cu produse chimice" după care, în 2008, se retrage din funcţia de administrator al societăţii Ali Senol, care îşi păstrează calitatea de asociat, administrator devenind Pena Antoniewicz. Totodată, la acest moment, se deschidea un nou punct de lucru situat în Ambulatoriul SCJU
Constanţa, din bulevardul Tomis, nr. 145, sediu care funcţiona din 1 august 2008. De asemenea, a fost completat obiectul de activitate principal cu „Activităţi de întreţinere peisagistică obiectul de activitate - cultivarea altor plante din culturi nepermanente, rămâne ca obiect secundar de activitate", alături de acesta fiind introduse şi altele referitoare la „activităţi de arhitectură şi activităţi de design specializat". Ultima hotărâre a asociaţilor, din martie 2011 a vizat schimbarea obiectului principal de activitate din
activităţi de întreţinere peisagistică, în cultivarea altor plante din culturi nepermanente. De asemenea, a fost închis punctul secundar de lucru din municipiul Constanţa, bd. Tomis nr. 145.

Firma a câştigat recent construirea unei scene în aer liber şi construirea unui parc în Chirnogeni, înfiinţarea unui parc terapeutic în zona Sanatoriului Techirghiol, împădurirea unui teren degradat tot la Techirghiol, furnizarea de arbori din specii foioase şi de răsaduri de flori pentru Primăria Constanţa (în 2008) şi material dendrologic pentru oraşul Cernavodă în 2007.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii