Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:01 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exemplu de bune practici în administraţia publică Delegaţii din Republica Moldova şi din Belgia, în vizită la Primăria Cumpăna

ro

13 Jul, 2015 00:00 1426 Marime text
Comuna Cumpăna a fost, ieri, gazda unor oaspeţi de seamă. Primarul Mariana Gâju a primit vizita unei delegaţii din Regatul Belgiei, condusă de primarul din Anderlecht - oraş care aparţine de Regiunea Bruxelles -, Eric Tomas. Acesta a fost însoţit de deputatul Isabelle Emmery, dar şi de alte oficialităţi ale municipiului Anderlecht.


Oaspeţii au fost întâmpinaţi de autorităţile locale de la Cumpăna de la ora 18.00, la sediul Primăriei. Scopul vizitei a fost acela de a discuta oportunităţile viitoare de colaborare şi de cooperare în cadrul proiectelor europene pe care le vor derula cele două localităţi. Eric Tomas, primarul municipiului Anderlecht, aflat într-o vizită de lucru în România, a remarcat importanţa pe care statul român o acordă atât comunităţilor româneşti din jurul graniţelor, cât şi celor create prin mobilitate. De asemenea, el este un susţinător al comunităţilor, având numeroase acţiuni de susţinere a proiectelor din mediul asociativ care au drept obiectiv afirmarea şi conservarea identităţii lingvistice, culturale şi spirituale româneşti.
La finalul întrevederii, primarul Mariana Gâju, a subliniat: „Pentru mine, această vizită este foarte importantă pentru o viitoare înfrăţire pe parte economică pentru bugetul comunei. Suntem interesaţi şi de implicarea politică a comunelor prin Asociaţia Comunelor din România, dar şi de cea a femeilor care şi-au exprimat deja adeziunea. Să le lumineze Dumnezeu mintea şi să îndemne investitorii să vină în Cumpăna“. 


Vizita delegaţiei din Belgia vine la scurt timp după ce alţi oficiali au vizitat comuna Cumpăna. Vineri, o delegaţie de primari şi manageri din Republica Moldova au efectuat o vizită de studiu în cadrul proiectului „Transferul experienţei României în domeniul organizării şi gestionării serviciilor comunale în zona rurală“. Evenimentul a fost coordonat de Sorin Ioniţă, expert în reforma administraţiei publice, dezvoltare şi politici locale, consultant al Consiliului Europei, Băncii Mondiale şi UNDP pe Europa de Est şi Balcani şi reprezentant al României în Comitetul Economic şi Social European (EESC), secţiunile Transport - Energie şi Mediu - Agricultură. Delegaţia din Republica Moldova a fost însoţită de Ghenadie Ivaşcenco, coordonator al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Moldova. Pe parcursul vizitei de vineri, administraţia locală din Cumpăna a purtat discuţii cu delegaţia primarilor privind oportunităţile de colaborare şi de cooperare în cadrul viitoarelor proiecte europene.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii