Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment dedicat poetului Mihai Eminescu, la Cumpăna

ro

22 Jun, 2018 12:58 1367 Marime text
Primăria și Consiliul local al comunei Cumpăna, reprezentate legal prin persoana primarului, Mariana Gâju, invită publicul să participe la manifestarea culturală prilejuită de împlinirea a 129 de ani de la trecerea în neființă a marelui poet național Mihai Eminescu.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 24 iunie, începând cu ora 10.00 în sala de spectacole a Căminului Cultural Cumpăna.

Momentul omagial va cuprinde lansarea cărții “Mihai EMINESCU, UN DUMNEZEU RĂNIT” a autorului Laurian Stănchescu, un volum cu documente inedite primite de catre acesta de la nepotul lui Mihai Eminescu.

Invitat de onoare este Daniel Dincă, prozator și poet, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, alături de doamna Ghiuner Acmola – membru a Uniunii Scriitorilor din Constanța. 

În paralel, va fi prezentată o expoziție de grafică semnată de Marin Rodica Cristiana, fostă elevă a Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, în prezent - elevă a Colegiului Național de Arte “Regina Maria” Constanța.

În spriitul promovării culturii româneşti, evenimentul va găzdui și o expoziţie tematică prilejuita de Ziua Universală a Iei - unul din principalele simboluri ale României, realizată de Atelierul de Creație din cadrul Asociației pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii