Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:31 25 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacă vor imobilul Ministerul Sănătăţii cere Consiliului Judeţean Constanţa să aducă modificări proiectului de preluare a fostului Centru de îngrijiri paliative „Casa Soarelui”!

ro

19 May, 2018 00:00 1565 Marime text
După zeci de discuţii cu directorii din Ministerul Sănătăţii, conducerea Consiliului Judeţean susţine că mai este de făcut încă un pas până când bolnavii de cancer din judeţ vor avea din nou o opţiune pentru ceea ce presupune tratamentul paliativ.
Prin adresa transmisă Consiliului Judeţean Constanţa de către Direcţia Patrimoniu şi IT din cadrul Ministerului Sănătăţii se solicită să fie specificată destinaţia imobilului care urmează să facă obiectul preluării şi să se prevadă asigurarea că se va menţine destinaţie clădirii atâta timp cât judeţul Constanţa va deţine imobilul. Totodată, Ministerul Sănătăţii solicită modificarea HCJ nr. 298/28.11.2017. Astfel, consilierii judeţeni constănţeni se reunesc în şedinţă extraordinară la începutul săptămânii pentru modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa privind aprobarea formulării unei solicitări către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea bunului imobil situat în Constanţa, str. Piatra Craiului nr.4, din domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Constanţa, care va avea următorul conţinut: „Imobilul transmis potrivit art. 1 se va utiliza pentru înfiinţarea Compartimentului de îngrijiri Paliative în cadrul Secţiei de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe «Sf. Apostol Andrei» Constanţa.“ Astfel, se aprobă modificarea şi completarea art. 3 din HCJC nr. 298/28.11.2017 privind aprobarea formulării unei solicitări către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unui bun imobil situat în Constanţa, str. Piatra Craiului nr. 4, din domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Constanţa, care va avea următorul conţinut: „Art.3 (1) Consiliul Judeţean Constanţa se obligă să menţină destinaţia imobilului prevăzut la art. 2 atât timp cât va deţine imobilul. În cazul în care nu se respectă destinaţia imobilului prevăzut la art. 2, imobilul revine de drept în domeniul public al statului în administrarea Ministerului Sănătăţii - Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, în condiţiile legii. Predarea-preluarea imobilului transmis se face pe baza de protocol încheiat între părţile interesate”, se arată în proiectul de hotărâre.
 
Prin HCJ nr. 298/28.11.2017 s-a aprobat formularea unei solicitări către Guvernul României de emitere a unei hotărâri privind preluarea din domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Constanţa, a imobilului situat în Constanţa, strada Piatra Craiului nr. 4 (fostul Centru de îngrijiri paliative Casa Soarelui), format din teren în suprafaţa de 1.436 mp şi construcţii situate pe acesta, în vederea înfiinţării unui Compartiment de îngrijiri paliative în cadrul Secţiei de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, care să asigure cele mai înalte standarde de spitalizare şi îngrijire, completând serviciile medicale existente.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii