Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:28 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După primarul demis, urmează consilierii Schimbări în administraţia locală a oraşului Cernavodă

ro

05 Apr, 2016 00:00 2219 Marime text


Schimbările din organigrama administraţiei locale a oraşului Cernavodă continuă. Dacă la finalul lunii trecute, printr-un ordin al prefectului judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, edilul-şef al oraşului, Gheorghe Hânsă, era demis, acum urmează ca şi consilierii acestuia să părăsească autoritatea locală.

Conform legii, consilierii Marin Cadiu şi Aledin Menat îşi puteau desfăşura activitatea doar pe perioada mandatului primarului, dar cum şeful administraţiei locale a fost demis, nici aceştia nu mai pot rămâne în slujba Primăriei Cernavodă. Astfel, viceprimarul oraşului Cernavodă, Ştefan Pleşa, a preluat toate atribuţiile primarului şi a emis dispoziţiile de încetare a contractelor de muncă ale foştilor consilieri personali ai primarului, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Cernavodă.
 
Vă reamintim că, în data de 30 martie, fostul primar al oraşului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, a fost condamnat de judecătorii Ciprian Coadă şi Damian Mitea, din Curtea de Apel Constanţa, la trei ani şi opt luni de închisoare, pentru abuz în serviciu în formă continuată. În cauză, Tiberiu Marius Hânsă, fiul fostului edil-şef, a luat trei ani şi două luni de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. Mai departe, Mihai Adam a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu, toate cele trei pedepse fiind cu executare. De menţionat că Gheorghe Hânsă, Tiberiu Marius Hânsă şi Mihai Adam au fost achitaţi pentru săvârşirea altor infracţiuni. De asemenea, Nicolae Hânsă a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.
 
Curtea de Apel Constanţa a dedus din durata pedepselor aplicate inculpaţilor perioada reţinerii de 24 de ore, de la data de 13.12.2010, până la 14.12.2010.
 
Mai departe, fostul consilier Marin Cadiu şi Margareta Cileagă au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru abuz în serviciu contra intereselor. Cei doi au fost achitaţi pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Marin Cadiu a fost achitat şi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată. Inculpaţii au mai fost obligaţi de judecători să achite importante sume de bani, cu titlu de despăgubiri civile, către partea civilă, oraşul Cernavodă.
 
Sursa foto: Primăria Cernavodă

Ti-a placut articolul?

Comentarii