Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demersuri pentru înfiinţarea unui centru de permanenţă în comuna Crucea

ro

27 Apr, 2017 00:00 4579 Marime text
Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor din comuna Crucea, Primăria a înaintat o solicitare către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa prin care solicită sprijinul pentru înfiinţarea unui centru de permanenţă. Prin intermediul acestuia, s-ar putea asigura serviciile medicale necesare locuitorilor din zonă, care, în prezent, sunt nevoiţi să parcurgă distanţe destul de mari pentru a beneficia de îngrijiri medicale.
 
Comuna Crucea, cea mai întinsă din judeţul Constanţa ca suprafaţă, cuprinde localităţile Crucea, Gălbiori, Stupina, Băltăgeşti, Şiriu şi Crişan, distanţa dintre ele şi centru fiind de 5 - 15 km. În prezent, cabinetele medicilor de familie funcţionează doar în centrul de comună, dar nu asigură serviciu de permanenţă. Astfel, cetăţenii care au nevoie de asistenţă medicală, atât de urgenţă, cât şi ambulatorie, sunt nevoiţi să apeleze serviciul de urgenţă Hârşova sau să meargă pe cheltuiala proprie la cele mai apropiate spitale din Hârşova, Medgidia, Cernavodă sau Mihail Kogălniceanu.
 
Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, susţine că un centru de permanenţă în comună ar rezolva o mare parte dintre aceste probleme. „Aceasta este o solicitare mai veche pe care, în 2016, am înaintat-o şi către Consiliul Judeţean Constanţa şi la care am primit răspuns favorabil. Am purtat discuţii şi cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Dobrogea» al Judeţului Constanţa pentru un centru de permanenţă de pompieri, având în vedere frecvenţa incendiilor înregistrate în zonă în ultimii cinci ani. Discuţii am avut şi cu reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă pentru acest centru de permanenţă, răspunsul fiind, de asemenea, favorabil. Suntem susţinuţi şi de Raed Arafat în realizarea acestui centru“, a precizat Gheorghe Frigioi.
 
Primarul a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că spaţiul pentru înfiinţarea centrului de permanenţă există, acesta urmând să fie amenajat în fosta grădiniţă, având în vedere că, de anul trecut, copiii beneficiază de o grădiniţă nouă. Totodată, pentru a atrage personal medical în zonă, care să acorde îngrijiri medicale cetăţenilor, Primăria Crucea este dispusă să ofere facilităţi medicilor interesaţi să participe la acest proiect, cum ar fi transportul gratuit.
 
„Eu am o vorbă. Ruralul nu trebuie să se deosebească de urban! De aceea facem tot posibilul să venim în sprijinul cetăţenilor astfel încât să beneficieze de tot sprijinul necesar. Dacă pentru vârstnici am realizat ceva în comună, prin înfiinţarea Centrului de Bătrâni de la Gălbiori, încercăm să venim cu proiecte care să-i sprijine şi pe copii, dar şi pe cei tineri“, a mai spus primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.
 
Consiliul Local al Comunei Crucea şi Primăria Comunei Crucea vor acorda tot sprijinul în vederea înfiinţării centrului de permanenţă, acesta fiind necesar, având în vedere că în zonă sunt foarte multe persoane în vârstă şi cu posibilităţi materiale limitate, uneori chiar sub pragul sărăciei. În prezent, în comună există două cabinete ale medicilor de familie, utilate cu tot ce este necesar, şi o farmacie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii