Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:47 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deficitul bugetului municipiului Constanța a depășit 100 de milioane de lei

ro

23 Dec, 2020 00:00 803 Marime text
  • Urmare a rectificării, veniturile la bugetul local sunt în valoare de 890 de milioane de lei, iar cheltuielile au depășit 1 miliard de lei
  • Bugetul local al municipiului Constanța a fost rectificat în ultima ședința a Consiliului Local Municipal


Pe final de an, aleșii locali municipali au votat rectificarea bugetului local pe anul în curs. Deficitul bugetar al municipiului Constanța, depășeste 116 milioane de lei.
Urmare a rectificării, veniturile la bugetul local sunt în valoare de 890 de milioane de lei, iar cheltuielile au depășit 1 miliard de lei.
Bugetul local al municipiului Constanța a fost rectificat în ultima ședința a Consiliului Local Municipal, acest lucru fiind imperios necesar pentru suplimentarea bugetelor instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat cu suma de 4.6 milioane de lei, respectiv a bugetului CT BUS cu aproximativ 600 de mii lei.


”Există un deficit major al bugetului orașului. Veniturile proprii pe care le încasăm sunt mai mici decât cheltuielile de funcționare ale orașului. Dacă nu ar veni de la stat cota din TVA care să asigure echilibrarea bugetului nu ne-am descurca. Dacă am fi o societate comercială am intra în faliment. Subvenționăm 100 de milioane de lei la transportul de călători, 60 de milioane gigacaloria și cu 10 milioane tichetele din programul RESPECT. Aproximativ 30% din bani se duce numai pe subvenții”, a recunoscut și primarul Constanței, Vergil Chițac în singura conferință de presă susținută de la preluarea mandatului.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii