Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la 1 ianuarie 2022, constănțenii vor plăti 450 de lei pentru gigacalorie. În schimb, locatarii din Henri Coandă primesc ajutoare pentru încălzirea locuinței (documente)

ro

22 Nov, 2021 00:00 9309 Marime text
  • La sfârșitul acestei săptămâni este o nouă ședință de Consiliul Local al Municipiului Constanţa
  • Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.11.2021
  • Astfel, prețul local nesubvenționat pentru populație va fi de 1.022/mwh, respectiv 1.189.36/gcal inclusiv TVA
  • În ceea ce privește acordarea de subvenție pentru aceeași perioadă, primarul Chițac propune consilierilor locali să fie de acord ca începând de anul viitor, consumatorii casnici să plătească o gigacalorie la prețul de 450 de lei, în condițiile în care subvenția din prețul real se va ridica la 739 lei/gcal
 
Lavinia SICLITARU
 
Luna trecută, aleșii locali au aprobat prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.09.2021.

Prețul aprobat a fost de 1.034 de lei și nu include și majorarea prețurilor la gaze și energie electrică, ci doar pierderile din rețeaua de transport a agentului termic.
Totodată, consilierii locali au votat și prețul gigacaloriei pentru constănțeni de 250 de lei.


La sfârșitul acestei săptămâni este o nouă ședință de Consiliul Local al Municipiului Constanţa.

Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.11.2021, cu avizele Comisiilor de specialitate nr. 1 și nr. 3, dar și proiectul de hotărâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată de către societatea Termoficare Constanța SRL și a subvenției unitare acordată populației pentru perioada 01.11.2021-30.04.2022, în municipiul Constanța.

Astfel, începând cu 1.01.2022, prețul local nesubvenționat pentru populație va fi de 1.022/mwh, respectiv 1.189.36/gcal inclusiv TVA, vezi secțiunea „documente”.

În ceea ce privește acordarea de subvenție pentru aceeași perioadă, primarul Chițac propune consilierilor locali să fie de acord ca începând de anul viitor, consumatorii casnici să plătească o gigacalorie la prețul de 450 de lei, în condițiile în care subvenția din prețul real se va ridica la 739 lei/gcal, vezi secțiunea „documente”.
 
 
Ajutoare substanțiale la căldură pentru locuitorii din Henri Coandă
 
Un al treilea proiect de hotărâre aflat în atenția consilierilor locali vizează acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinței cu energie electrică în perioada sezonului rece noiembrie – martie pentru locatarii Campusului social Henri Coandă.

Primăria vine și în acest an în sprijinul locatarilor din campusul solicial și le acorde ajutor de încălzire, pentru această iarnă.

Cea mai mare sumă acordată este de 500 de lei, pentru familiiile cu venit maxim de 200 de lei pe lună, și cea mai mică este de 50 de lei, acolo unde venitul mediu lunar este cuprins între 1.280,1 lei și 1.386 de lei.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Prețul gigacaloriei pentru constănțeni rămâne 250 de lei. Ce alte decizii au mai luat consilierii locali municipali?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii