Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:34 27 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prețul gigacaloriei pentru constănțeni rămâne 250 de lei. Ce alte decizii au mai luat consilierii locali municipali?

ro

14 Oct, 2021 00:00 900 Marime text
⦁ Aleșii locali au aprobat prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.09.2021
⦁ Grupul consilierilor locali PSD a votat împotriva acestui proiect de hotărâre
⦁ Prețul aprobat de 1.034 de lei, nu include și majorarea prețurilor la gaze și energie electrică, ci doar pierderile din rețeaua de transport a agentului termic.
⦁ Consilierii locali au votat și prețul gigacaloriei pentru constănțeni de 250 de lei
⦁ Studiul de fezabilitate „Reabilitarea rețelelor de termoficare din municipiul Constanța – etapa III” și studiul de fezabilitate pentru „Complex sportiv Constanța” au trecut de votul CLM
⦁ S-a votat și bugetul participativ din 2022 și amplasarea de echipamente pentru exerciții fizice în parcurile din municipiu


Consilierii locali constănțeni s-au întrunit ieri în ședință extraordinară.

Pe ordinea de zi s-au regăsit zece proiecte de hotărâre.

Aleșii locali au aprobat prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.09.2021.

Grupul consilierilor locali PSD a votat împotriva acestui proiect de hotărâre.

Social-democratul Costin Răsăuțeanu a susținut că acest tarif trebuie modificat după o posibilă plafonare a prețurilor la energia electrică și gaze.

Prețul aprobat de 1.034 de lei, nu include și majorarea prețurilor la gaze și energie electrică, ci doar pierderile din rețeaua de transport a agentului termic.

Viceprimarul Ionuț Rusu a explicat faptul că noul preț votat este cel real și se datorează faptului că fostele administrații locale nu au modernizat rețeaua de transport a agentului termic.

Noul preț local al gigacaloriei aprobat este de 1.034 de lei.

Totodată, aleșii locali au votat și prețul local pentru populație al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL și a subvenției unitare acordată populației pentru perioada 01.11.2021-31.03.2022, în municipiul Constanța.

Consilierii locali PSD au cerut ca prețul pentru populație să fie de 230 de lei, nu de 250 de lei. Amendamentul nu a trecut.

Primarul Vergil Chițac a explicat faptul că a renunțat la solicitarea de a mări prețul gigacaloriei la 300 de lei se datorează faptului că a primit din partea Guvernului sume mai mari pentru termie, 10 milioane de lei, și a subliniat că diferența de la 250 de lei la 1.304 de lei va fi subvenționată de Primărie.

Proiectul de hotărâre, a fost adoptat cu 19 voturi pentru și 8 abțineri, astfel, prețul gigacaloriei pentru constănțeni este de 250 de lei.
Aleșii locali au mai aprobat și Studiul de fezabilitate „Reabilitarea rețelelor de termoficare din municipiul Constanța – etapa III” și a indicatorilor tehnico-economici aferenți investiției propuse și planul anual de evoluție al tarifelor, corespunzător documentației tehnico-economice aprobate Studiu de fezabilitate „Reabilitarea rețelelor de termoficare din municipiul Constanța – etapa III”, pentru perioada 2021-2040.Totodată, CLM a aprobat și studiul de fezabilitate și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Complex sportiv Constanța”.

Proiectul are o valoare de 736.895.318,61 lei, cu TVA inclus.

Studiul de fezabilitate trebuie finalizat în două luni, oar apoi, Compania Națională de Investiții va prelua proiectul și va organiza licitația pentru demararea lucrărilor.

Un alt proiect de hotărâre adoptat de consilierii locali vizează modificarea HCL nr. 98/2019 privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bd. 1 Mai – Șoseaua Mangaliei”.

Și proiectele inițiate de grupul de consilieri USR PLUS au trecut de votul Consiliului Local Municipal.

Este vorba despre aprobarea unor măsuri pentru implementarea procesului de bugetare participativă la nivelul municipiului Constanța, dar și cel privind oportunitatea amplasării de echipamente pentru exerciții fizice, inclusiv de tip calisthenics, în parcurile din municipiul Constanța, domeniul public al acestuia.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și: 

UPDATE Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară. Gigacaloria pentru populație rămâne 250 de lei

Proiectele USR PLUS Constanța de bugetare participativă și amenajarea unor parcuri de fitness au picat. Motivul Aleșii formațiunii nu au votat majorarea gigacaloriei!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii