Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Crăciun, se mănâncă porc Pentru Revelion, Primăria Constanţa asigură puiul!

ro

23 Dec, 2015 00:00 3402 Marime text


Un anunţ postat pe site-ul Primăriei Constanţa confirmă faptul că, într-un final, municipalitatea a reuşit să procure câteva produse alimentare astfel încât să distribuie pachetele aşteptate în special de pensionari.
Dacă de Crăciun, conform tradiţiei, pe masa românului trebuie să fie preparate din carne de porc, pentru seara de Revelion, Primăria Constanţa le propune pensionarilor, persoanelor cu handicap şi celor fără venituri sau cu venit minim garantat să se gândească la un meniu pe bază de pui. Asta pentru că, în perioada 27 - 30 decembrie, autoritatea publică locală oferă pachete cu alimente persoanelor cu pensii mai mici de 1.000 de lei, persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani care nu realizează venituri, persoanelor cu handicap şi persoanelor beneficiare de venit minim garantat. Altfel spus, beneficiarii acestui program vor sărbători Sfântul Ştefan stând la coadă pentru a primi pachetul al cărui conţinut este suportat financiar din taxele şi impozitele constănţenilor.
 
Şi pentru că îi sfătuiam pe beneficiari să se gândească la meniul de Revelion în funcţie de conţinutul sacoşelor, trebuie să adăugăm şi un alt amănunt. Masa va fi una perfect sănătoasă, având în vedere faptul că totul va trebui să fie fiert, deoarece uleiul va lipsi… dar şi zahărul.

Unde şi când se distribuie pachetele

Beneficiarii programului social vor găsi în sacoşe următoarele alimente: doi pui, două kilograme de făină, un kilogram de mălai şi un kilogram de orez. Distribuirea se va face în intervalul orar 8.00 - 16.00, în următoarele puncte din municipiu: strada Răscoala din 1907 - Piaţa Unirii; strada Eliberării nr. 8, bl. I - la Clubul Pensionarilor; strada Cişmelei nr. 16 - la Clubul Pensionarilor; Tomis II - bulevardul Tomis nr. 211, bl. TS6B - la Clubul Pensionarilor; aleea Egretei nr. 2 - Piaţa CET - la Clubul Pensionarilor; bulevardul 1 Mai Vechi (Poarta 6) - la Clubul Pensionarilor; bulevardul Dezrobirii nr. 123, bl. IS - la Clubul Pensionarilor; şoseaua Mangaliei nr. 86 - la Clubul Pensionarilor şi strada Duiliu Zamfirescu nr. 4 - la Clubul Pensionarilor.
 
Reprezentanţii Primăriei Constanţa menţionează că persoanele cu venit minim garantat „vor ridica pachetele cu alimente numai de la Clubul Pensionarilor situat pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 4“. De asemenea, persoanele cu dizabilităţi şi cele fără venit se pot prezenta pentru a-şi ridica pachetele la oricare dintre punctele de distribuţie enumerate mai sus. În privinţa persoanelor fără venit care au vârsta de peste 60 de ani, acestea vor trebui să se prezinte personal la punctele de distribuţie, unde vor completa declaraţii pe propria răspundere cu privire la venitul realizat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ovidiu 23 Dec, 2015 14:54 In articolul din "Ziua de Constanta " ,14.10.2015, intitulat "Pachetul şi… chestionarul" am citit spusele lui Fagadau: ,„ Preţul la ulei a depăşit plafoanele ofertate de către cei opt ofertanţi la începutul anului. De aceea, am decis să distribuim pachetele aferente lunilor octombrie, noiembrie şi decembrie fără ulei. Anulăm acordul-cadru şi vom face o procedură de achiziţie distinctă pentru ulei. Când vom finaliza licitaţia, vom acorda retroactiv, în completare, şi uleiul“, Adica in octombrie nu s-a dat ulei ,deci trebuiau dati 3 litri de pachet, dupa cum a promis Primarul. Zaharul lipseste de asemenea din pachete .Cat de actual este IL Caragiale .Un fragment din "O scrisoare pierdută " (1884)- Tipătescu: Ei?... s-a pus patruzeci şi patru de steaguri? Pristanda: (cu tărie) S-a pus, coane Fănică, s-a pus... Poate unul-două să le fi dat vântul jos... da' s-a pus... Tipătescu: Patruzeci şi patru? Pristanda: Patruzeci şi patru în cap, coane Fănică. Tipătescu: (râzând) Nu umbla cu mofturi, Ghiţă. Nu m-am plimbat eu la luminaţie în trăsură cu Zoe şi cu nenea Zaharia în tot oraşul? Tocmai ea, cum e glumeaţă, zice: "Ia să-i numărăm steagurile lui Ghiţă"...........