Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce produse alimentare vor primi persoanele cu venituri mici? Lista a fost modificată

ro

26 May, 2024 14:05 581 Marime text

Anul acesta, persoanele cu venituri reduse vor beneficia de tichetele sociale pentru produse alimentare și mese calde, dar și de pachete cu mâncare. Potrivit regulilor de acordare, cuprinse într-o hotărâre apărută în februarie 2024, pachetele cu alimente vor trebui ridicate de la centrele speciale de distribuție de fiecare beneficiar în parte. Autoritățile au stabilit și tipul produselor care sunt incluse în pachetele cu produse alimentare, lista fiind modificată recent, printr-un ordin apărut la finele săptămânii. Mai exact, din listă a fost eliminată smântâna de gătit, iar cantitatea de făină și carne conservată de porc a fost redusă.

După cum s-a stabilit spre final de 2023, prin OUG 115, în perioada 2024-2027 vor exista două măsuri de acordare a unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate:
  • tichete sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde;
  • pachete cu produse alimentare.

Mai exact, pachetele vor conține produsele din tabelul de mai jos:



Persoanele defavorizate vor putea primi pachetele, potrivit normelor, în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a produselor alimentare.

Citește și

Risc de cancer în urma administrării medicamentului Zantac! Ce decizie a luat compania Pfizer
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii