Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Creanțele RADET ar putea duce la blocarea proiectelor derulate de RAJA în județul Constanța. Autoritățile solicită sprijin financiar premierului

ro

05 Jul, 2021 00:00 1775 Marime text
  • Autoritățile locale, județene și conducerile RADET, RAJA și Termoficare SRL fac demersuri la ministerul Energiei și la premierul Florin Cîțu pentru a acorda un sprijin financiar județului Constanța pentru depășirea blocajului economic
  • Este vorba despre datoriile pe care RADET, societate aflătă în insolvență, le are către RAJA, aspect ce pune în pericol continuarea operatorului de apă
  • Creanțele acumulate ar putea duce la blocarea proiectelor derulate de RAJA SA în județul Constanța
 
Secretarul de Stat din Ministerul Energiei, George Niculescu, prefectul județului Constanța, Silviu  Coșa, reprezentanții RAJA, Electrocentrale Constanța SA și RADET Constanța, împreună cu autoritățile locale și județene caută soluții pentru în vederea continuării proiectelor pe fonduri europene, derulate de regia de apă în județul Constanța.

Discuția dintre părți s-a concretizat printr-o notă de fundamentare comună care va fi adresată Ministerului Energiei, dar și primului ministru Florin Cîțu, pentru a acorda un sprijin financiar județului Constanța pentru depășirea blocajului economic.

Este vorba despre datoriile pe care RADET, societate aflătă în insolvență, le are către RAJA, aspect ce pune în pericol continuarea operatorului de apă. Creanțele acumulate ar putea duce la blocarea proiectelor derulate de RAJA SA în județul Constanța.

Concluzia discuțiilor a fost că se impune găsirea de soluții viabile, astfel încât blocajul economico-financiar în care se află părțile implicate să fie depășit.
 
„Intenția primăriei este de a prelua CET-ul în subordinea ei, iar acest transfer trebuie făcut astfel încât oamenii să nu rămână fără apă caldă. Prin această notă de fundamentare întocmită de fiecare dintre părțile implicate sperăm să găsim înțelegere la nivelul autorităților centrale în vederea soluționării favorabile a acestei probleme delicate”, a precizat secretarul de stat din Ministerul Energiei, George Sergiu Niculescu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:

ZIUA LIVE. Investițiile necesare pentru un sistem de termoficare modern și rentabil în municipiul Constanța se ridică la 250 de milioane de euro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii