Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constructorul a renunţat la proiect pentru că nu are bani să intre în legalitate Catargul neautorizat de la Pavilionul Expoziţional va fi donat Consiliului Judeţean Constanţa

ro

12 Feb, 2020 00:00 3769 Marime text

Aleşii judeţeni se reunesc săptămână viitoare în şedinţă. Pe ordinea de zi se regăseşte şi un proiect privind acceptarea de către Consiliul Judeţean a unei oferte de donaţie de la SC Nova Project & Konstruct Group SRL.
 
Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, catargul a costat aproape 80.000 de mii de euro, iar lucrările urmau să fie achitate de către Consiliul Judeţean Constanţa. Odată cu această donaţie, administraţia judeţeană nu va mai cheltui niciun leu pentru acest catarg. Nova Project & Konstruct Group SRL a renunţat la orice pretenţie financiară, deoarece documentele pentru obţinerea avizelor depăşeau posibilităţile financiare are constructorului, a anunţat, ieri, vicepreşedintele PMP Claudiu Palaz.
 
Amintim că licitaţia pentru amenajarea catargului avut loc în luna octombrie 2018 şi a fost adjudecată de Nova Project & Konstruct Group SRL, înfiinţată în 2011, cu sediul social în comuna Cumpăna. Valoarea contractului este de 366.222 de lei cu TVA. Asociaţii firmei sunt Alexandru Eduard Ioniţă, Lenuţa Lepădatu şi Valentina Dinu, iar administrator este Alexandru Eduard Ioniţă.
 
Pe de altă parte, vă reamintim că aleşii judeţeni liberali au fi atras atenţia că materialele care au rezultat în urma expertizei tehnice făcute cu privire la acest catarg şi materialele puse în DTAC ce trebuia să votat în şedinţa CJC din luna ianuarie a.c. nu erau în concordanţă cu caietul de sarcini şi fişa de date. Mai exact, au fost folosite alte tipuri de materiale, mai ieftine, la construcţia stâlpului pe care a fost arborat cel mai mare drapel din sud-estul ţării, în 2018, cu prilejul centenarului.

“Trebuie identificată o soluţie. Se anulează licitaţia? Nu se mai plăteşte? Cei de la Curtea de Control vor veni să vadă şi vor constata diferenţa de material, ar trebui să se ceară un punct de vedere de la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice. Acesta a fost de fapt motivul retragerii de pe ordinea de zi”, a comentat la acel moment consilierul judeţean Marian Cruşoveanu.
 
În toamna anului trecut, Consiliul Judeţean Constanţa a atribuit un contract privind servicii de expertiză tehnică pentru intrarea în legalitate a catargului portdrapel de la Pavilionul Expoziţional Constanţa. Valoarea contractului a fost de 11.400 lei fără TVA. Societatea care a realizat expertiza tehnică este Mipro Concept Design din Constanţa.

Despre SC Mipro Concept Design SRL 

 
Firma a fost înfiinţată la finele anului 2016 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Domeniul principal de activitate al firmei vizează activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea. Dragoş-Alexandru Mitulescu este unic asociat şi administrator. Firma are capital social privat subscris de 200 lei, integral vărsat şi distribuit în 20 de părţi sociale, fiecare având valoarea de 10 lei.

Facem menţiunea că, anul trecut, şi Primăria oraşului Cernavodă a atribuit firmei Mipro Concept Design SRL din Constanţa, prin negociere directă, contractul cu nr. 16215, având obiectul „Servicii de întocmire proiect tehnic, detalii de execuţie, caiete de sarcini şi asistenţă tehnică din partea proiectantului – reabilitare si modernizare Creşa nr. 1, str. Tudor Vladimirescu nr. 10, în vederea creşterii eficienţei energetice”.

Vă reamintim că proiectul Consiliului Judeţean Constanţa de construire a celui mai mare catarg din România nu are autorizaţie de construire nici în acest moment. După ce va intra în proprietatea Consiliului, administraţia judeţeană se va ocupa de obţinerea vizelor pentru intrarea în legalitate.
 
Citeşte şi:
 
PNL şi USR se „caţără” pe catargul lui Palaz! În joc sunt 80.000 de euro, dar şi o construcţie ilegală!

Prin încredinţare directă, Consiliul Judeţean Constanţa vrea să aducă în legalitate catargul neautorizat de la Pavilionul Expoziţional Mamaia

Catargul steagului de la Pavilionul Expoziţional Constanţa, fără autorizaţie de construire. CJC vrea să intre în legalitate (document)
 
Cel mai mare drapel din Dobrogea a fost înălţat aseară la Pavilionul Expoziţional  

Cum motivează Consiliul Judeţean Constanţa cheltuirea a 80.000 de euro pentru un catarg şi un steag? „E vorba de un monument dedicat Centenarului“ 

Cel mai mare drapel din Dobrogea a fost înălţat aseară la Pavilionul Expoziţional
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii