Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Catargul steagului de la Pavilionul Expoziţional Constanţa, fără autorizaţie de construire. CJC vrea să intre în legalitate (document)

ro

17 Oct, 2019 00:00 2731 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa a publicat un anunţ de achiziţie publică pentru servicii de expertiză tehnică în vederea punerii în legalitate a catargului portdrapel la Pavilionul Expoziţional Constanţa.
 
Astfel, achiziţia are în vedere realizarea documentaţiei de punere în legalitate a catargului portdrapel de la Pavilionul Expoziţional Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 331A, municipiul Constanţa. Costul achiziţiei este de 18.000 de lei fără TVA, din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa. Termenul-limită de depunere a ofertelor este 17.10.2019, ora 12:00.
 
Claudiu Iorga Palaz, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a precizat, pentru ZIUA de Constanţa: „Din punctul meu de vedere, nu mi se par în regulă preţurile şi ce s-a băgat în subteran. Eu am cerut expertiza tehnică de acum un an, dar la cum se mişcă lucrurile la noi… Ce este important de precizat acum este că până acum nu a fost dat niciun ban, nu a fost decontat. Ştiu că lipseşte autorizaţia de construcţie pentru că nu a avut cum să fie eliberată în lipsă de documente. Banii vor fi daţi în momentul în care se va face recepţia finală a lucrării”.
 
Expertiza tehnică va conţine următoarele documente:
- Sinteza raportului de expertiză conform O.U.G. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
-  Date privitoare la sistemul structural şi la ansamblul elementelor nestructurale. Se vor face aprecieri calitative privind abilitatea sistemului structural de a rezista la acţiuni seismice;
-Rezultatul investigaţiilor de diferite tipuri pentru determinarea rezistenţei materialelor prin măsurători nedistructive;
-Propuneri de soluţii de eventuale intervenţii. Fundamentarea acestor propuneri prin calcul structural detaliat, dacă este cazul.
-Recomandări şi măsuri ce trebuie luate la faza de exploatare a construcţiei.
-Valorile gradului de asigurare şi încadrarea construcţiei în clasa de risc seismic;
-Recomandări privind calitatea lucrărilor;
-Fotografii
-Orice alte elemente considerate relevante
-Bibliografia materialului documentar utilizat şi recomandat.
-La solicitarea expertului, se pot pune la dispoziţie fotografii cu lucrările ascunse din timpul execuţiei.
Lipsa autorizaţiei de construire
 
Potrivit caietului de sarcini, în incinta Pavilionului Expoziţional, pe platforma pietonală, este amplasat un catarg portdrapel care, în momentul de faţă, nu dispune de autorizaţie de construire. Pentru intrarea în legalitate a acestuia, prin adresa nr. R/61882/28.03.2019, emisă de Primăria Municipiului Constanţa, se solicită, conform procedurilor legale în vigoare, realizarea unei expertize tehnice a construcţiei amplasate.
 
De reţinut este faptul că stâlpul are o înălţime de circa 36 de metri, iar drapelul arborat are o lungime de 15 metri şi o înălţime de 10 metri.
Fundaţia stâlpului este compusă din: cinci piloţi foraţi la adâncimea de 12 m, armaţi cu carcase de oţel şi inele rigidizare; radier din beton armat cu plase duble; şase grinzi din beton armat înglobate în radier, armate cu carcase din oţel. 
Zona aleii pietonale din jurul arborelui portdrapel este refăcută cu beton armat amprentat identic cu zonele adiacente. 
 
Amintim că licitaţia pentru amenajarea catargului pe care a fost arborat cel mai mare drapel din România a avut loc în luna octombrie şi a fost adjudecată de Nova Project & Konstruct Group SRL, înfiinţată în 2011, cu sediul social în comuna Cumpăna. Valoarea contractului a fost de 366.222 de lei cu TVA. Asociaţii firmei sunt Alexandru Eduard Ioniţă, Lenuţa Lepădatu şi Valentina Dinu, iar administrator este Alexandru Eduard Ioniţă. Anul trecut, firma a avut un profit de 93.000 de lei şi o cifră de afaceri de 272.000 de lei.
 
Citeşte şi: 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii