Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:20 27 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Gratuitate doar pe timp de noapte. Abonamentele achiziționate pentru plata parcării în municipiu rămân neschimbate

ro

27 Jul, 2022 14:34 3807 Marime text 
  • Consiliul Local Constanța a adoptat în ședința extraordinară de marți, 27 iulie, proiectul de suspendare a plății taxei de parcare în Mamaia și Constanța în intervalul 19.00 - 09.00 până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv
  • Imediat după adoptare, mai mulți constănțeni au ridicat problema recuperării unor sume de bani din taxa plătită deja anual
  • Biroul de presă al municipalității a transmis la solicitarea ZIUA de Constanța faptul că „ prin votul din această săptămână, s-a suspendat obligativitatea plății tarifului orar doar într-un anumit interval de timp iar restul prevederilor Regulamentului parcărilor rămân în vigoare
     
 

Consiliul Local Constanța a adoptat în ședința extraordinară de marți, 27 iulie, proiectul de suspendare a plății taxei de parcare în Mamaia și Constanța în intervalul 19.00 - 09.00 până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv.

Imediat după adoptare, mai mulți constănțeni au ridicat problema recuperării unor sume de bani din taxa plătită deja anual.
 
„Am plătit timp de 2 ani cea mai mare taxă de parcare din Europa. Adică 2400 RON/an.

Pentru a avea ”privilegiul” de a parca mașina în Zona 1 din Constanța. Fără loc de parcare alocat. Dacă aveam norocul de a găsi un loc liber.
M-am conformat și am plătit. Anticipat, pe 1 an de zile.

Acum, constat cu stupoare că taxa aia pe care ți-am plătit-o anticipat, nu mai are nicio valoare, după ce s-a decis ca toată lumea să beneficieze de gratuitate de la orele 19.00 seara la 9.00 dimineața pe locurile alea pe care eu am plătit 2400 lei la începutul anului.
 
Adică, s-au schimbat regulile din mers. Pe banii mei. Și mai recunoașteți și că regulamentul e prost făcut.
 
Am speranța că se găsi urgent o soluție și vor fi returnați banii cetățenilor care au plătit aceste taxe nesimțite printr-o nouă convocare a Consiliul Local în care să se propună scăderea acestor taxe în conformitate cu noua modificare a Regulamentului Parcărilor”, a scris un constănțean supărat.
 
Primăria Constanța infirmă însă posibilitatea recuperării banilor în cazul abonamentelor.
 
Biroul de presă al municipalității a transmis la solicitarea ZIUA de Constanța faptul că „ prin votul din această săptămână, s-a suspendat obligativitatea plății tarifului orar doar într-un anumit interval de timp iar restul prevederilor Regulamentului parcărilor rămân în vigoare.
 
Municipalitatea susține că votul consilierilor locali vine în completarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța.

Regulamentul parcărilor care prevede posibilitatea ca toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zona 0 să poată să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 lei/lună și de un abonament suplimentar în valoare de 499 lei/lună.  

Citește și:

Oficial. Parcare gratuită în Mamaia și Constanța în intervalul 19.00 - 09.00 până la sfârșitul anului (DOCUMENTE)


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii