Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:54 29 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. PUZ-ul inițiat de administratorul societății Stejarul SRL, pentru o investiție P+6E pe strada Patriei, chiar în buza mării, contestat (documente)

ro

08 Sep, 2020 00:00 1421 Marime text
  • Primăria Constanța a publicat rezultatul dezbaterii publică a Planului Urbanistic Zonal, pentru un teren de pe strada Renașterii –delimitat de strada Patriei, Bulevardul Mamaia și plaja Mării Negre, deasupra plajei 3 Papuci, în apropierea sediului IPJ Constanța
  • Pe acest teren un investitor vrea să construiască un P+6, motiv pentru care a inițiat această propunere de PUZ
  • Inițiatorii PUZ sunt Stere și Sultana Ștefan, în calitate de proprietari ai terenului iar elaborator biroul individual de arhitectură urbanist Roxana Mărculescu
  • Coincidență sau nu, administratorul societății Stejarul SRL, una dintre firmele imobiliare care construiesc în municipiu
  • Pe parcursul derulării procesului de informare și consultare publică au fost primite sesizări de la mai multe persoane. Toate au contestat acest PUZ
  • Elaboratorului PUZ-ului, a luat act de acestea și ar fi adus modificările necesare
 
Primăria Constanța a publicat rezultatul dezbaterii publică a Planului Urbanistic Zonal, pentru un teren de pe strada Renașterii –delimitat de strada Patriei, Bulevardul Mamaia și plaja Mării Negre, deasupra plajei 3 Papuci, în apropierea sediului IPJ Constanța, vezi secțiunea “documente”.
Pe acest teren un investitor vrea să construiască un P+6, motiv pentru care a inițiat această propunere de PUZ.
Inițiatorii PUZ sunt Stere și Sultana Ștefan, în calitate de proprietari ai terenului iar elaborator biroul individual de arhitectură urbanist Roxana Mărculescu.
Coincidență sau nu, administratorul societății Stejarul SRL, una dintre firmele imobiliare care construiesc în municipiu.
Înființată în 1992 cu sediul social pe strada Patriei nr. 30, administratorul acestei societăți poartă același nume cu inițiatorul PUZ-ului de care facem vorbire.
Publicul a fost invitat să transmită observații asupra documentațiilor disponibile online pe site-ul primăriei Constanța, până la 16.08.2020.

Iată care au fost observațiile locuitorilor municipiului Constanța:
Au fost transmise 49 de notificări către proprietari, persoane fizice și juridice din zona de studiu.
Pe parcursul derulării procesului de informare și consultare publică au fost primite sesizări de la mai multe persoane interesate, care au vizat reglementările propuse: Mariana Ivănoiu și Laurențiu Kertesz au formulat adrese prin care își exprimă dezacordul față de proiectul PUZ, deoarece construirea unui bloc în zonă ar duce la supraaglomerarea traficului pe strada Renașterii care este foarte îngustă și cu o singură ieșire. Totodată, constănțenii atrag atenția asupra caracterului instabil al terenului de la țărmul mării, de existența unor izvoare subterane, până în prezent taluzul fiind afectat de repetatele alunecări de teren.
Un alt constănțean, Vivian Nicolae Diaconescu a formulat o adresă prin care solicit corecție material în documentația PUZ, privind modificarea eronată a terenului deținut în proprietate, vezi secțiunea “documente”.
O altă adresă a fost formulată de Asociația Verde Urban, care își manifestă dezacordul față de prezentul PUZ, deoarece apreciază că nu etse specificată corect zona de reglementare în cadrul căruia se propune proiectul, fiind necesară claridicarea modului în care acest teren nu mai este considerat a aparține zonei de reglementare ZRS, ci unei alte zone, care permite construirea unui imobil P+6 E.
Și Radu Mihailov din Constanța a transmis o adresă prin care aduce la cunoștință protestul împotriva acestui PUZ , susținut și în mediul online. Obiecțiunile sunt legate de traficul rutier din zonă, branșarea și descărcarea traficului dinspre strada Renașterii spre strada Patriei, etc.
Un alt grup de cetățeni reprezentanți prin avocat Amelia Cristina Tudor constestă mai multe puncte din PUZ-ul aflat în dezbatere publică, printre care: încălcarea drepturilor de proprietate asupra unor terenuri deținute de petenți, prin construcția de parcări, alei sau șosele, reducerea suprafețelor construibile sau lipsa accesului în zonă din strada Patriei.
Toate aceste sesizări au fost transmise elaboratorului PUZ-ului, care potrivit documentului postat pe site-ul primăriei Constanța a luat act de acestea și ar fi adus modificările necesare.

Rămâne de văzut dacă acest PUZ va trece și de votul Consiliului Local Municipal Constanța, în momentul când va ajunge pe ordinea de zi a ședinței.
 
Citește și:

Constanța. Proiect imobiliar, cu opt etaje și spații comerciale, desființat de instanța de contencios-administrat

Se va mai construi un bloc de opt etaje! Unde va fi situat
Un bloc din Faleză Nord va fi supraetajat. Cine este investitorul (document)


Autorizaţia de construire şi PUZ-ul unui imobil de pe strada Dezrobirii, atacate în instanţă de Prefectura Constanţa (galerie foto+document)
 
Coincidență sau nu, patronul societății Stejarul SRL, poartă același nume cu investitorul PUZ pentru un teren pe strada Renașterii, în apropierea sediului IPJ Constanța, la mâna constănțenilor! (documente)
 

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii