Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța ajută refugiații ucraineni cu bani dintr-o donație provenită din Taiwan. Fundația Consiliului Local, Pontica distribuie 1.000 de vouchere pentru alimente și bunuri de larg consum

ro

17 Sep, 2022 00:00 2003 Marime text
  • Fundația Pontica a municipiului Constanța a fost înființată printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal în luna martie a acestui an
  • Fundația este condusă de Alin Vintilă, fost consilier personal al primarului, în prezent directorul Direcției de Logistice din cadrul Primăriei Constanța
  • Din comitetul director al fundației, fac parte: Cristina Papazian, tot membru al organizației municipale a PSD Constanța, vicepreședinte al fundației și Laura Tănase secretar, propusă de primarul Vergil Chițac
  • Bugetul fundației este de 500.000 de lei
  • După aproape șase luni de la înființare, Pontica va derula sâmbătă prima acțiune dedicată refugiaților din Ucraina
  • Este vorba despre programul „Constanța ajută Ucraina” prin care se oferă 1.000 de vouchere sociale în valoare de 250 lei pentru refugiații ucraineni din Constanța
  • Voucherele vor fi acordate sâmbătă, 17 septembrie 2022, începând cu ora 10.00, în parcul din fața Teatrului Național “Oleg Danovski” din Constanța, la cortul fundației, susține președintele fundației, Alin Vintilă
  • Acesta a precizat pentru ZIUA de Constanța că tichetele pot fi utilizate pentru achiziționarea de alimente și bunuri de larg consum, mai puțin tutun și alcool
  • Buget acțiunii este 250.000 lei dar bani provin dintr-o finanțare privată și nu de la bugetul Fundației Pontica
 
 
Fundația Pontica a municipiului Constanța a fost înființată printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal în luna martie a acestui an.

Obiectul de activitate declarat sunt programe sociale și umanitare de sprijin pentru refugații ucraineni din Constanța și a unor programe de consolidare a cooperării dintre municipiile înfrățite Constanța și Odesa.

Fundația este condusă de Alin Vintilă, fost consilier personal al primarului, în prezent directorul Direcției de Logistice din cadrul Primăriei Constanța.
Din comitetul director al fundației, fac parte: Cristina Papazian, tot membru al organizației municipale a PSD Constanța, vicepreședinte al fundației și Laura Tănase secretar, propusă de primarul Vergil Chițac.

Bugetul fundației este de 500.000 de lei, iar mare parte din acesta va merge către Revista Tomis, pe care municipalitatea și-a propus s-o redeschidă.

După aproape șase luni de la înființare, Pontica va derula sâmbătă prima acțiune dedicată refugiaților din Ucraina.

Este vorba despre programul „Constanța ajută Ucraina” prin care se oferă 1.000 de vouchere sociale în valoare de 250 lei pentru refugiații ucraineni din Constanța.

Voucherele vor fi acordate sâmbătă, 17 septembrie 2022, începând cu ora 10.00, în parcul din fața Teatrului Național “Oleg Danovski” din Constanța, la cortul fundației, susține președintele fundației, Alin Vintilă.

Acesta a precizat pentru ZIUA de Constanța că înscrierile pentru a intra în posesia voucherelor s-au derulează printr-un formular online de pe platforma google forms.

Recomandarea reprezentanților fundației fiind aceea ca doar un membru al familiilor de refugiați de pe teritoriul municipiului să se înregistreze pe platformă, astfel încât voucherele să ajungă la cât mai multe persoane.

1002 persoane s-au înscris pentru a intra în posesia voucherelor.
 
Tichetele pot fi utilizate pentru achiziționarea de alimente și bunuri de larg consum, mai puțin tutun și alcool.
 
Pentru ridicarea acestora, beneficiarii trebuie să prezinte fie un pașaport fie un act emis de statul român în baza căruia atestă calitatea de refugiat.
 
Alin Vintilă a mai precizat că acest proiect are un buget de 250.000 lei, bani proveniți dintr-o finanțare privată și nu de la bugetul Fundației Pontica.
 

 
Facebook/VergilChițac

Banii provin de la Taiwan Can Help

Portalul Taiwan Can Help, reunește un grup de oameni din Taiwan și nu numai care s-au implicat în lupta împotriva COVID-19 prin intermediul a peste 26.980 de sponsori prin Zeczec, o platformă de crowdfunding.
 
Vă reamintim, pe 3 iunie a.c., primarul Vergil Chițac anunța că a semnat un contract de donație către Fundația Pontica a sumei de 200.000 de dolari, ce va fi folosită, conform dorinței donatorului, pentru a atenua efectele crizei refugiaților în orașul nostru.

Chițac îi mulțumea Excelenței Sale, David Lee, reprezentantul Taipei la Bratislava, pentru generozitate și încredere.
 
Un oraș din Taiwan a donat măști de protecție pentru Constanța la începutul pandemiei
 
Donaţia a fost anunţată la finalul anului 2020, în urma unei ceremonii online de predare simbolică a măştilor de protecţie la care au participat primarii municipiilor Constanţa şi Kaohsiung, Vergil Chiţac şi, respectiv, Chen Chi-Mai.
 
Este vorba despre 200.000 de măşti de protecţie primite ca donaţie din partea oraşului taiwanez Kaohsiung prin Biroul de reprezentare economică şi culturală Taipei din Bratislava, reprezentat de  David Nan-Yang Lee şi Asociaţia ROTA pentru Promovarea Schimburilor Economice şi Culturale cu Taiwan, reprezentată de Constantin Damov, preşedinte al Asociaţiei ROTA.

Kaohsiung este cel mai mare oraş-port din Taiwan şi totodată cel mai important oraş din zona de sud, cu industrie dezvoltată şi o populaţie de aproximativ 2,7 milioane locuitori.
 
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

ZIUA LIVE. Prefectul Județului Constanța „Ieri erau raportați oficial aproximativ 4500 de refugiați din Ucraina în județul Constanța“ (VIDEO)

Consiliul Local Constanța a aprobat înființarea fundației Pontica. ONG-ul a primit un buget de 500.000 de lei (DOCUMENTE)



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii