Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Prefectul Județului Constanța „Ieri erau raportați oficial aproximativ 4500 de refugiați din Ucraina în județul Constanța“ (VIDEO)

ro

13 Sep, 2022 14:58 1259 Marime text
Prefectul Județului ConstanțaPrefectul Județului Constanța a declarat în cadrul emisiunii ZIUA LIVE că ieri erau raportați oficial aproximativ 4500 de refugiați din Ucraina în județul Constanța.

„Am primit foarte multe telefoane la începutul conflictului de la persoane care găzduiau ucraineni și vroiau să știe unde să-i declare. Situația reală pe care o cunosc este 4560 de cetățeni ucraineni. Jumătate sunt cazați de persoane fizice, o altă parte sunt cazați de spațiile puse la dispoziție de agenți economici. 

La început neexistând un plan de decontare a cheltuielilor, am luat în considerare toate spațiile în care puteau fi amplasate corturile. Nu a fost nevoie nici de săli de sport. Momentan nu este nevoie. Până în luna au fost decontate la nivelul județului Constanța cheltuieli în valoare de 24 de milioane de lei. 

Cetățenii ucraineni pot intra în România pe bază de pașaport. Nu sunt contorizați cei care au venit în vacanță sau întranzit. 

În județul Constanța sunt 600 de copii ucraineni înscriși în diverse stadii: fie asistă, fie sunt înscriși la cursuri. Este și un incident grav. A fost o solicitare foarte mare la unitatea de învățâământ alocată, fără a exista un cadru legal“ - a precizat prefectul Județului Constanța.  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii