Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:51 20 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul local Mihai Ochiuleț (USR), despre lupta surdă dusă cu Felicia Ovanesian pentru proiectul de înființare a unui parc în Constanța

ro

02 Jul, 2022 00:00 1286 Marime text
  • Un proiect de înființare al unui parc, al consilierilor locali USR Constanța, aprobat în şedința Consiliului Local Municipal
  • Inițiatorul proiectului, Mihai Ochiuleț, vorbește despre o luptă surdă și inutilă pe care a purtat-o de la distanță cu „primarul de facto al municipiului de Constanța, Felicia Ovanesian”, întrucât, din ziua în care a depus acest proiect, „a avut o singură grijă, să-l tergiverseze, până la eliminarea lui din agenda publică”
 
 
În şedinţa de Consiliu Local Municipal din luna iunie a fost votat un proiect al USR Constanţa prin care s-a solicitat trecerea unui teren ce măsoară 124.133 de metri pătraţi din administrarea Ministerului Transporturilor în domeniul public al Primăriei Constanţa. Linia CFR ce traversează în prezent terenul este dezafectată de mai mulţi ani, iar zona a devenit o groapă de gunoi.
 
Proiectul inițiat de Mihai Ochiuleț (USR) are în vedere ca, fiind în administraţia municipalităţii, terenul să fie transformat într-un parc realizat exclusiv din fonduri europene.
 
Grație poziţionării terenului, dacă va fi realizat parcul ar deservi constănţenilor din cinci cartiere: Medeea, Brătianu, CET, Gară şi Abator.
 
Inițiatorul proiectului, Mihai Ochiuleț vorbește despre „o luptă surdă și inutilă pe care am purtat-o de la distanță cu primarul de facto al municipiului de Constanța, Felicia Ovanesian, întrucât, din prima zi în care am depus acest proiect, aceasta a avut o singură grijă: să-l tergiverseze, până la eliminarea lui din agenda publică.
 
De ce?
 
Simplu: pentru că inițiativa subsemnatului reprezenta îndeplinirea unuia dintre obiectivele mandatului său de administrator public, la care domnia sa a rămas restantă și până astăzi.
 
Și cum ideea nu i-a aparținut ba, mai rău, a venit de la un consilier USR, aceasta ar fi trebuit să se piardă pe circuitul documentelor interne.
 
Numai că, membrii celor trei Comisii de specialitate și cei ai plenului Consiliului Local au înțeles importanța amenajării unui parc ce va deservi cinci cartiere ale municipiului Constanța, Medeea, Brătianu, CET, Gară şi Abator, și au aprobat proiectul pe care l-am inițiat la începutul lunii aprilie”.
 
În prezent, suprafața ce măsoară 124.133 mp este o adevărată groapă de gunoi, traversată de o linie de cale ferată dezafectată.

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
Un consilier USR îi cere city-manager-ului municipiului Constanța să părăsească Primăria. „Ovanesian s-a descalificat complet atunci când a afirmat că nu pricepe problemele vitale ale orașului”
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii