Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali municipali PNL, amendamente la bugetul local pentru 2020. Se cere finanțare pentru Spitalul de Boli Infecțioase!

ro

06 Feb, 2020 00:00 1546 Marime text
 
Consilierii locali municipali ai PNL au trimis Direcției Financiare din Primăria Municipiului Constanța propunerile pentru îmbunătățirea și completarea bugetului local pentru anul 2020.
“De fiecare dată când am depus un proiect sau am făcut un amendament sau am depus o petiție, toate pentru Constanța și constănțeni, primarul orașului ne-a reproșat nouă, consilierilor municipali PNL, că nu facem propuneri la începutul anului să prindă aceste proiecte în buget”, spune liderul grupului aleșilor locali din CLM Constanța, Adriana Arghirescu.
 
Unul dintre amendamente vizează alocarea de sume urgente pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, aflat în subordinea municipalității.
Liberalii solicită bugetarea necesară construcției unui spațiu pentru aparatură performantă achiziționată și neexploatată în prezent, înființarea unui laborator de cercetare pentru boli infecțioase și dotări aferente, care să crească nivelul de performanță al actului medical și în acest fel siguranța oamenilor.

“Remarcăm faptul că pentru Spitalul Clinic de Boli infecțioase, un spital de referință în județ, se alocă sume derizorii. În anul 2018 suma alocată a fost de 0,14 mil., în anul 2019 nu era prins nimic în buget, iar în anul 2020 se prevede suma de 0,71 mil. lei. Spitalul dispune de aparatură medicala performantă, care nu este pusă în funcțiune datorită inexistenței unui spațiu adecvat, iar la evaluarea din septembrie 2019, Spitalul figura în categoria V - în proces de acreditare. Bugetul 2020 nu reflectă un plan de ridicare a standardului în acest domeniu și există riscul să rămână sub nivelul de acreditare al Spitalului Penitenciar Poarta Albă care este de nivel – III”, mai spune Adriana Arghirescu, liderul grupului consilierilor locali PNL din CLM Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii