Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali au respins proiectul inițiat de primarul Vergil Chițac care ar fi dus la consfiscarea taluzului orașului în favoarea investitorilor imobiliari

ro

31 May, 2022 00:00 2069 Marime text
  • Consilierii locali au respins ieri cu proiectul de hotărâre care prevedea cedarea către Confort Urban a două suprafețe de teren din taluzul Constanței în vederea construirii unei șosele care să facă legătura între plaja Modern și strada Bucovina
  • În favoarea proiectului inițiat de primarul Vergil Chițac au votat 5 consilieri locali de la PSD
  • Cei 9 aleși locali de la USR au votat împotrivă, iar 10 consilieri liberali s-au „abținut“
  • Alte patru proiecte au mai fost respinse la vot de aleșii locali municipali. Toate vizau investiții imobiliare cărora consilierii nu le-au văzut oportunitatea

 
Consilierii locali au respins ieri cu proiectul de hotărâre care prevedea cedarea către Confort Urban a două suprafețe de teren din taluzul Constanței în vederea construirii unei șosele care să facă legătura între plaja Modern și strada Bucovina.

În favoarea proiectului inițiat de primarul Vergil Chițac au votat 5 consilieri locali de la PSD, respectiv: Ioana-Claudia Dobre, Cristian Mihăilescu, Irinela Nicolae, Cristian Tincu și Dede Perodin. Au lipsit motivat de la ședință aleșii PSD, Costin Răsăuțeanu și Liviu Merdinian.

Cei 9 aleși locali de la USR au votat împotrivă, iar 10 consilieri liberali s-au „abținut“.

Înaintea votării proiectului, a luat cuvântul sociologul Simona Niculae, care a prezentat datele unui sondaj de opinie din care reiese că constănțenii se opun categoric construirii unei șosele pe taluzul municipiului.

Extrem de deranjat, primarul Vergil Chițac aproape că nu a lăsat-o să vorbească și a deturnat sensul intevenției. Chițac a afirmat că proiectul său nu prevede construcția unei străzi pe taluz.

În apărarea constănțencei a venit liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe, care spus că există o solicitare de colaborare încheiat între municipiul Constanța și o firmă privind amenajarea unui drum privat de acces, document care nu a fost trecut în referatul de aprobare al proiectului.

În schimb, în mod ipocrit în proiect era menționată amenajarea unui drum care sa asigure fluidizarea traficului.

Menționăm că proiectul a primit aviz negativ de la toate comisiile Consiliului Local.
 
Ce proiecte nu au trecut de votul CLM?
 
Alte patru proiecte au mai fost respinse la vot de aleșii locali municipali în ședința de ieri.

Este vorba despre: proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru teritoriul situat în Stațiunea Mamaia, zona Riviera, delimitat de promenada Mamaia și alei carosabile, inițiator Alex Lux SRL; proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire hotel-apartament, bd. Mamaia nr. 501, investitor Antonevici Serghei; proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil locuințe de vacanță, Palazu Mare, mal Lac Siutghiol, zona stație pompare, investitor Ungureanu Floreta Cireșica și proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru teritoriul situat în Staţiunea Mamaia, zona restaurant Estival, delimitat de alei carosabile şi limite cadastrale, iniţiator Dumitru Danielopolu Pia Maria.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

LIVE VIDEO-TEXT Ședința Consiliului local municipal. Taluzul Constanței rămâne deocamdată al orașului! Șoseaua propusă de Chițac a picat la vot (VIDEO)

Peninsularii s-au mobilizat din nou! Consultare publică în mediul online - Sunteți sau nu de acord cu proiectele imobiliare de pe taluzul falezei Constanța?

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii