Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peninsularii s-au mobilizat din nou! Consultare publică în mediul online - Sunteți sau nu de acord cu proiectele imobiliare de pe taluzul falezei Constanța?

ro

30 May, 2022 00:00 1878 Marime text
  • Proiectul de hotărâre de Consiliu Local prin care primarul Vergil Chițac le cere astăzi consilierilor locali să aprobe pentru modificarea şi completarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local din municipiul Constanţa, ia mobilizat din nou pe locuitorii din zona Peninsulară a orașului
  • După ce s-au luptat la propriu pentru a li se permite accesul în propriul cartier, acum, peninsularii se tem că se vor trezi cu o șosea care va trece de-a lungul plajei Modern
  • Au fost completate peste 500 de chestionare a căror rezultate vor fi transmise Primăriei Constanţa înainte de sedinţa Consiliului Local din 30 mai 2022 si vor fi făcute publice pe pagina FB a Grupului de Iniţiativă Civică Peninsula şi în presa locală
 
 
Proiectul de hotărâre de Consiliu Local prin care primarul Vergil Chițac le cere astăzi consilierilor locali să aprobe pentru modificarea şi completarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local din municipiul Constanţa, ia mobilizat din nou pe locuitorii din zona Peninsulară a orașului.

După ce s-au luptat la propriu pentru a li se permite accesul în propriul cartier, acum, peninsularii se tem că se vor trezi cu o șosea care va trece de-a lungul plajei Modern.
 
Asta pentru că proiectul care intră astăzi la vot, prevede cedarea către Confort Urban a două suprafețe de teren din taluzul Constanței în vederea construirii unei șosele care să facă legătura între plaja Modern și strada Bucovina. Proiectul propus de Chițac este criticat de consilierii USR Constanța, care au anunțat că nu vor vota proiectul.
 
În acest weekend, locuitorii din Peninsulă au realizat o consultare publică online care vizează viitorul taluzului Constanței.

În raportul de aprobare a proiectului, semnat de Vergil Chițac, se menționează că “intenția de venire în întâmpinare a nevoilor cotidiene ale cetățenilor, respectiv de dezvoltare și modernizare a arterelor de circulație și implicit de asigurare a unor condiții de fluidizare a traficului impune găsirea unor soluții eficiente și rapide în acest sens”.

Primăria nu oferă date sau studii care să susţină motivarea fludizării traficului, evaluarea a ”nevoilor cotidiene” sau o consultare publică legată de acest proiect de acces auto de-a lungul plajei Modern.

Au fost completate peste 500 de chestionare a căror rezultate vor fi transmise Primăriei Constanţa înainte de sedinţa Consiliului Local din 30 mai 2022 si vor fi făcute publice pe pagina FB a Grupului de Iniţiativă Civică Peninsula şi în presa locală.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

USR Constanța, acuzații grave. Un proiect de CLM „a fost strecurat mișelește de primarul Chițac. Constănțenii s-ar putea trezi cu o stradă chiar pe taluzul plajei Modern“! (DOCUMENTE)
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii