Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Peştera prinde rădăcini Pădurea plantată în urmă cu câteva luni însufleţeşte localitatea

ro

25 Aug, 2014 00:00 3568 Marime text
Roadele muncii depuse de către voluntari în cadrul campaniilor „Plantăm fapte bune în România” toamna trecută şi în primăvara acestui an, au început să se vadă. Acum, puietul de salcâm plantat în cele două sesiuni pe oboarele comunei Peştera au început să înverzească şi să însufleţească aspectul localităţii. Prima sesiune de plantat a avut loc pe 23 noiembrie 2013, atunci când voluntari din cadrul a patru mari companii din România au venit la Peştera, pentru a sprijini proiectul de reconstrucţie a localităţii, iniţiat de autoritatea locală.

Planurile autorităţii locale prevăd plantarea, în următorii 25 de ani, a câte cinci hectare de pădure anual. „De fiecare dată când plantez un copac retrăiesc plăcerea şi frumuseţea primei mele meserii, aceea de pădurar, perioadă în care am plantat peste o mie de hectare de pădure, de care se bucură acum zeci de mii le oameni“, a precizat primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie.
Cea de-a doua sesiune de plantat a fost programată pe 25 martie, şi deja cele patru hectare de salcâmi au prins rădăcini. „Retrăiesc aceleaşi senzaţii ca în urmă cu 27 de ani, când am plantat primul copac. Pomii plantaţi atunci trăiesc şi astăzi, însufleţesc locul, prinzând rădăcini trainice şi atrăgând, an de an, tot mai mulţi oameni - la evenimente precum Ziua Comunei -, oameni care revin cu drag aici pentru a se bucura de natură, de verdeaţă şi de mirosul florii de salcâm“, a precizat gospodarul-şef al comunei Peştera.

Valentin Vrabie - „Numele, prenumele sau renumele pălesc în timp“

Acesta este de părere că oamenii trebuie să se oprească un moment din goana lor nebună în viaţa şi să conştientizeze asupra lucrurilor pe care le lasă în urmă. „Până la urmă, cine ai fost sau ceea ce ai fost nu va mai conta peste ani. Numele, prenumele sau renumele pălesc în timp. Importante sunt faptele pe care le lăsăm, urmele noastre pe faţa Pământului“, a precizat primarul. „O zicală veche spune că un om împlinit trebuie să ridice o casă, să sădească un pom şi să facă un copil. Îi sunt recunoscător Domnului că am clădit o casă, am un fiu şi am dat viaţă pământului plantând sute de mii de copaci. Mă consider, aşadar, un om împlinit“, a mai spus primarul Valentin Vrabie.
Şeful administraţiei locale de la Peştera a declarat, în urmă cu câteva luni, după cea de-a doua sesiune de plantare de copaci, că vor fi sădiţi pomi în fiecare an în comună, material lemnos de care copiii de astăzi să se poată bucura şi pe care să îl poată folosi în viitor. „Pe om îl educă tot ce îl înconjoară: câmpul, pădurea, râul, marea, munţii, păsările... Haideți să facem tot posibilul ca şi copiii noştri să iubească tot ce-i înconjoară, pentru că fără dragostea faţă de natură, omul nu poate să simtă din plin ceea ce numim, cu cel mai minunat dintre cuvinte - viaţa!“, a conchis Valentin Vrabie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion ionel 14 Dec, 2015 13:29 Stimate Domnule Vrabie, felicitari! Ca sa vedeti, totusi, cum nu se face o treaba, mergeti in com. Independenta unde, primarul Gascan (PSD si prieten cu Mazare) pietrueste intotdeauna, inaintea alegerilor, acelas drum, langa primarie (ca sa se vada) si drumul ramane neterminat si si necirculabil; oricum, pe acolo tot nu circula si asa nimeni ptc drumul se infunda la cateva sute de metri. La alegerile urmatoare alta pietruire, alte pomeni elecorale la satele arondate si..iar castiga Gascanul... Conacul Butu, o cladire inpunatoare si poate cea mai frumoasa din regiune, imensa, unde se putea amenaja orice a fost lasata "in autodemolare prin furt". Vinovati: nimeni. Generatoare eoliene de curent, desi pozitia geografica e favorabila si investitori au fost, dar n-a iesit nimic. nu s-au intzeles la....... In rest, comuna are un restaurant cu noroi pana peste pantofi pe drumul de acces, multi acolici, clienti de baza, asistati sociali, si...asta-i "toata activitatea culturala" oferita de primarul Gascan... Investitorii nu vin in comuna cu 3500 locuitori din motive.....poate le lamuresc cei in drept. Desteapta-te romane.