Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine conduce oraşul? Răsăuţeanu şi Babu, între tehnică dentară, politologie, marketing, relaţii internaţionale şi Primărie (documente)

ro

17 Aug, 2016 00:00 9646 Marime text

 
După alegerile locale din 2016, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a ales să facă echipă cu doi colegi de partid, care au devenit viceprimari la 36 de ani (Costin Răsăuţeanu), respectiv la 38 de ani (Dumitru Babu). Răsăuţeanu îşi făcuse deja încălzirea în această funcţie, fiind desemnat viceprimar în noiembrie 2015, de interimarul Făgădău.

Babu a avut un singur loc de muncă până să intre în administraţie

Cel mai nou viceprimar al Constanţei va împlini în luna septembrie 39 de ani, este căsătorit şi are un copil. Este absolvent al Liceului „Mircea cel Bătrân“ şi al Universităţii Româno-Americane, secţia Relaţii Interne şi Internaţionale. De la finalizarea studiilor universitare şi până să intre în administraţie,  Babu a fost administrator la SC Dalgeco Confecţii Textile SRL. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Primăriei, Babu vorbeşte fluent engleză şi franceză, iar parcursul educaţional a fost completat cu un curs de management şi de un altul de leadership. Nu precizează însă şi instituţiile de la care a obţinut diplomele pentru aceste specializări.

Răsăuţeanu s-a pregătit să devină tehnician dentar şi politolog, şi a ajuns în Primărie

Cel de-al doilea viceprimar al Constanţei are 36 de ani şi nu este căsătorit. Vorbeşte foarte bine limba engleză şi, la nivel mediu, limba franceză. Este absolvent al Liceului de Artă Constanţa, la clasa de Grafică, desen şi pictură, iar în 1999 devine student la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa (UOC), Facultatea de Medicină/Stomatologie/Tehnică Dentară, pe care o absolvă în 2004 cu diplomă de licenţă în Tehnică dentară.
 
În 2005 se înscrie şi la Facultatea de Ştiinţe Politice, la aceeaşi universitate, iar lucrarea de licenţă în ştiinţe politice o susţine în anul 2008. Continuă pregătirea cu un master în Politici europene de dezvoltare regională în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice a UOC, iar în prezent este cursant la un masterat în Administraţie Europeană şi Instituţii Publice din cadrul UOC, precum şi la Institutul Diplomatic Român, unde studiază Politică externă şi diplomaţie. Între timp, Răsăuţeanu a absolvit mai multe cursuri de specializare şi în domeniile Turism, Resurse umane, pentru calificarea ca manager de proiect sau evaluator proiecte.
 
Primul loc de muncă al actualului viceprimar al Constanţei a fost ca agent la turism la SC Danubius-TUI SRL. În timpul studiilor a lucrat ca interpreter, dar şi pe postul de coordonator marketing la o societate comercială cu sediul central în Republica Cehă. Din 2007 şi până în 2009 este administrator şi asociat la SC CCEM Design Avertising SRL, iar din 2013 până în 2015 a fost manager general la Asociaţia Grup Local Dobrogea Nord. Totodată, a lucrat ca expert regional şi pentru Asociaţia Europa pentru Dezvoltare Umană, din Câmpulung. În perioada 2007-2009 a fost consultant marketing şi imagine pentru Neptun TV. În aceeaşi perioadă a fost şi administrator la SC Social Grup Advertising SRL. Costin Răsăuţeanu a desfăşurat activităţi şi în domeniul nonguvernamental, fiind vicepreşedinte al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Zonei de Sud a Litoralului Românesc „Euro Litoral” şi preşedinte al Asociaţiei pentru Solidaritate şi Libertate „Pro Charta”.
 
În noiembrie 2015 a fost ales viceprimar al Constanţei, din rândul consilierilor PSD, iar după alegerile locale a fost reconfirmat prin vot pe aceeaşi funcţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii