Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu, despre stadiul investițiilor derulate în Constanța (VIDEO)

ro

24 Mar, 2023 13:55 1256 Marime text

Senatorul Septimiu Bourceanu, președintele organizației municipale a PNL Constanța vorbește vineri, 24 marti la ZIUA LIVE despre activitatea consilierilor locali ai PNL, dar și despre stadiul investițiilor derulate în Constanța.

Se discută în PNL Constanța despre ruperea protocolului cu USR, anul acesta? Va avea municipiul Constanța doi viceprimari liberali?

A intrat echipa de la municipiu în logica de campanie electorală? Va mai fi susținut Vergil Chițac pentru un nou mandat de primar?

Sunt alte întrebări la care  răspunde invitatul ZIUA LIVE.

 
Există stresul neoptimizării șantierelor în Constanța. Îl resimțim cu toții. O parte din proiecte sunt proiecte de infrastructură mare, cum ar fi Termia. Sunt întârzieri la unele proiecte. E un stres în momentul actual. Însă Termoficarea nu putea face lucrurile astfel. Eu cred că această reabilitare trebuia făcută. Un oraș de anvergura Constanței are nevoie de așa ceva.
 
O parte din proiecte au fost modificate. Ținta noastră trebuie să fie cum atragem mai mulți bani în modernizarea Constanței. De exemplu, Termoficarea e în implementare. Nu se pierde nimic., a spus Bourceranu. 


Interviul integral, aici 


Septimiu Bourceanu a precizat că actualizarea prețurilor în construcții a fost determinată, printre altele, și de război dar și de criza energetică. 
 

E un lucru imporatant de știut. În unele proiecte s-au întâlnit deficiențe. S-au proiectat anumite lucruri. Agenții publici și privați au trecut prin actualizarea prețurilor. Această actualizare este direct legată de război. Se adaugă și criza energtică și criza pandemiei., a mai precizat Bourceanu.

 

Din datele pe care le am după o perioadă de blocaj la nivelul fiecărui proiect acum au început să se implemeteze. Fiecare lucrare are un diriginte de șantier, un proiectant. Există faze determinante în proiect. Constructorul trebuie să respecte proiectul. Sunt oameni plătiți să urmărească implementare proiectului., mai punctează Bourceanu. 

O altă tema despre care senatorul PNL vorbește la ZIUA LIVE este cea a parcărilor. Problema parcărilor trebuie tratată constant. E un proces în dinamică, ce trebuie optimizat permanent.


Problema parcărilor este o problemă constantă în fiecare oraș. S-au identificat locuri unde s-au amenajat parcări. Orașul are nevoie și de flux în trafic.

Când se face simulare pentru trafic, există nevoia de a asigura flux pentru transportul în comun, ambulanță. Aceasta e o problemă constantă a oricărei administrații. Oamenii într-un oraș dezvoltat au o mașină, merg cu ea la locul de muncă. Un om poate lucra la Năvodari și să stea în sudul municipiului, de exemplu.

Problema parcărilor trebuie tratată constant. E un proces în dinamică, ce trebuie optimizat permanent.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii