Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:17 24 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce vrea primarul Vergil Chițac apelează la constănțeni-„Orice contribuție e binevenită! Nu pentru că nu avem banii necesari”

ro

14 Jan, 2021 03:10 2384 Marime text
  • Aseară primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și-a amintit de Gradina de vară, situată chiar în Parcul Arheologic de lângă sediul primăriei.
 
Și când a ajuns acasă a scris pe Facebook:
 

”Au trecut de mult vremurile în care intram nerăbdător să văd un film bun sau să mă bucur de un spectacol de calitate la Grădina de vară din Constanța. Acum totul e o ruină năpădită de buruieni şi plină de mizerie, o adevărată „junglă”, că tot voia vechea administrație să transforme centrul Constanței într-o „junglă urbană”
 
Grădina de vară a fost cumpărată pe un preț derizoriu de la Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor România și a ajuns chiar de vânzare pe un site de specialitate prin 2014.
 
A fost, pe rând, cinematograf în aer liber, teatru, patinoar. Acum nu este decât o mare groapă de gunoi în mijlocul unui parc public din inima Constanței.
 
În tot acest timp, proprietarii nu au primit decât o somație conform căreia imobilul a fost încadrat în categoria imobilelor neîngrijite și va fi supraimpozitat cu 300%.
 
Lucru care, nici măcar, nu s-a întîmplat. Nu a fost aplicată nicio sancțiune pentru starea de degradare în care a fost lăsată să ajungă Grădina de vară din Constanța.
 
Nu abandonăm acest spațiu emblematic al orașului, vrem să-l readucem la viață și să redevină un loc iubit de toată lumea.
 
Căutăm soluții. Vrem să vedem care sunt căile legale și despre ce bani e vorba.
 


Orice contribuție e binevenită! Nu pentru că nu avem banii necesari deși problemele financiare ale Primăriei Constanța nu sunt simple...cât mai ales pentru faptul că acesta ar fi mesajul că vă pasă.
 
Cea mai mare amenințare a noastră în ultimii 20 de ani nu a constituit-o un om sau altul...ci nepăsarea.
 
Sănătate maximă tuturor”!

 
Până la ora postării acestei știri era vreo opt sute de reacții, vreo 80 de distribuiri și vreo 180 de comentarii.
 
Comentarii, multe de-a dreptul savuroase, care nu aveau nimic de-a face cu subiectul pus în discuție de primar.
 
Nu mai spunem că multe din comentarii erau ale adepților și chiar ale apropiaților edilului de Constanța.  
 
Sursa foto: Facebook/Vergil Chițac
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Moldoveanu Gheorghe 14 Jan, 2021 12:12 Plătim impozite.NU MAI CERE POMENI.