Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce tipuri de investigații vor putea face constănțenii în cadrul ICNS, IMA, Departamentului „Sănătatea mamei și copilului" și Urgențe -Traumatologie?

ro

24 Aug, 2021 00:00 1701 Marime text




⦁ CJC a inițiat procedurile de achiziție a studiilor de fezabilitate pentru trei obiective de investiții în infrastructura de sănătate de la nivelul județului
⦁ Este vorba despre Institutul de Cercetare în Nutriție și Sănătate (ICNS) și Centrul de Infarct Miocardic Acut (IMA), Departamentul "Sănătatea mamei și copilului" și Urgențe/Traumatologie
⦁ Ofertele proiectanților pot fi depuse până la 15.09.2021 în SEAP
⦁ Valoarea totală a celor trei investiții este estimată la aproape 110 milioane euro
⦁ Va fi construită o suprafață de 50.000mp, pentru: 355 de paturi de spitalizare, 24 de paturi de spitalizare de zi, 92 de paturi ATI, 3 săli de naștere, 30 de săli de operații/intervenții 13 cabinete de consultații/investigații și două săli de curs




Consiliul Județean Constanța a inițiat procedurile de achiziție a studiilor de fezabilitate pentru trei obiective de investiții în infrastructura de sănătate.

Este vorba despre Institutul de Cercetare în Nutriție și Sănătate (ICNS) și Centrul de Infarct Miocardic Acut (IMA), Departamentul "Sănătatea mamei și copilului" și Urgențe/Traumatologie.

Ofertele proiectanților pot fi depuse până la 15.09.2021 în SEAP.

Primul dintre cele trei obiective este Institutul de Cercetare în Nutriție și Sănătate (ICNS) și Centrul de Infarct Miocardic Acut (IMA), care va aborda un spectru larg de afecțiuni cronice, precum nutriția și tulburările metabolice, nutriția și sănătatea mentală, nutriția și cancerul, etc.

În cadrul ICNS vor fi prevăzute: sector de spitalizare de o zi cu 14 paturi, sector ambulator cu 7 cabinete de consultații, cabinete de studii clinice, fibroscan și explorări funcționale, sector de intervenții cu 2 săli de operații și 4 paturi ATI, sector de investigații cu 2 săli de endoscopie intervențională.

În cadrul IMA vor fi prevăzute: sector ambulator cu 3 cabinete, sector de intervenții cu o sala de cardiologie intervențională, serviciu ATI și 5 paturi și un sector de învățământ și cercetare.

Proiectul prevede construirea unui corp nou D+P+4E cu o suprafață desfășurată de 5400mp, valoarea estimată a investiției fiind de 13.5 milioane euro.

Valoarea totală a celor trei investiții este estimată la aproape 110 milioane euro și va fi construită o suprafață de 50.000mp, utilizată pentru: 355 de paturi de spitalizare, 24 de paturi de spitalizare de zi, 92 de paturi ATI, 3 săli de naștere, 30 de săli de operații/intervenții 13 cabinete de consultații/investigații și două săli de curs.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Licitație pentru studiu de fezabilitate al viitorului Institut de Cercetare în Nutriție și Sănătate de la Constanța

Consiliul Județean Constanța demarează licitațiile pentru construire corp nou Traumatologie în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii