Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. USR PLUS Agigea, conferință de presă în fața Prefecturii Constanța. Se solicită organizarea referendumului de demitere a primarului PSD, Maricel Cîrjaliu (galerie foto)

ro

24 Sep, 2021 10:27 3041 Marime text
  • De asemenea, se anunță înregistrarea la Prefectura Constanța a solicitării organizării unui referendum local pentru demiterea primarului PSD Cristian Maricel Cirjaliu. 
UPDATE. 3: Oficial de la PSD Constanța 

Organizația Județeană PSD Constanța este alături de primarul localității Agigea, Maricel Cîrjaliu și îl sprijină necondiționat în fața atacurilor USR-PLUS Constanța, prin care se încearcă nejustificat demiterea/suspendarea sa din funcție.

Primarii PSD sunt - ca și cei ai PNL și ai celorlalte formațiuni politice - oameni cinstiți și integri, până când Justiția nu se pronunță altfel. Dar primarii noștri sunt prea des ținta unor „furci caudine” inchizitoriale, pe care în special USR-PLUS le flutură amenințător, nu numai la Constanța... Tocmai de aceea, ei trebuie să știe că le suntem alături și nu vom permite ca asupra lor să se exercite presiuni, intimidări, încercări de racolare și abdicări de la jurământul pe care l-au depus, o dată cu încredințarea mandatului câștigat prin alegeri libere. Pentru că, dornici de vendete sterile, gânduri revanșarde și contestarea  rezultatelor legitime ale alegerilor, reprezentanții sinistrei coaliții de la guvernare fac orice pentru ca rezultatul votului democratic să fie contestat. 

Poate mai potrivit pentru acești „reprezentanți” ar fi să se preocupe de potențialele referendumuri de la Capitală, și în special de la Sectorul 1, locuri în care au făcut administrația locală praf, au umplut străzile și parcurile cu șobolani și gunoaie și au bulversat viața oamenilor care, în naivitatea lor, le-au acordat votul.

De altfel, primarul Cîrjaliu a declarat că va contesta autenticitatea semnăturilor și modul în care ele au fost strânse, demers justificat, ținând cont de ce s-a întâmplat cu semnăturile AUR, pentru moțiunea de cenzură! Sprijinim acest lucru și sperăm că Instituția Prefectului va trata cu maximă seriozitate această încercare penibilă, de a demite un edil legitim ales și fără nicio faptă care, conform legii, să-i poată fi până acum imputată. Privim cu atenție modul în care se va trata această „solicitare”, mai ales că s-au adăugat și presiunile președintelui Senatului, Anca Dragu, mai ales având în vedere precedentele acțiuni legate de alegerea viceprimarilor de la Hârșova...

De aceea, Organizația Județeană PSD Constanța este alături de orice primar supus presiunilor politice, abuzive, indiferent de culoarea sa politică. Pentru că, în mijlocul unei crize politice majore, fără precedent, este posibil ca tocmai (puținii) primari ai USR-PLUS să fie următoarele victime ale unor manevre similare, de suspendare sau demitere din funcție, din partea foștilor lor parteneri de coaliție...

UPDATE 2- Oficial de la USR PLUS

USR PLUS Agigea a strâns semnăturile pentru organizarea unui referendum local de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu

Echipa locală USR PLUS Agigea a strâns numărul de semnături necesare și a inițiat procedura de organizare a referendumului local pentru demiterea primarului PSD Maricel Cristian Cîrjaliu. După mai multe luni de eforturi, au fost strânse 2 000 de semnături, depășind astfel numărul de 1 800 de semnături necesare pentru declanșarea acestei proceduri.

Vineri, 24 septembrie 2021, la ora 10.30, USR PLUS Agigea și USR PLUS Constanța au înregistrat la Prefectura Constanța semnăturile strânse și au solicitat organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului PSD. Cererea de înregistrarea a fost însoțită de motivele demiterii și de semnăturile necesare, conform O.U.G. 57/2019, art. 162.

„Ne-am consultat cu cetățenii și am ajuns la concluzia că singurul demers prin care putem debloca administrația publică locală este organizarea unui referendum local prin care să îl demitem pe primarul din comuna Agigea. După mai mult de 6 luni, am reușit să strângem numărul necesar de semnături, ba chiar să-l depășim, și astăzi înregistrăm cererea, însoțită de motive, pentru ca procedura să fie demarată de instituția prefectului”, a declarat consilierul local USR PLUS Gabriel Ciobanu, principalul inițiator al acestui demers.

Prezentă la acest eveniment, Anca Dragu, președintele Senatului României, a afirmat că inițierea acestui referendum dovedește că voința cetățenilor contează: „Cetățenii din Agigea au nevoie de un primar care să le apere interesele, nu de unul care se ocupă de afacerile sale personale, cum este cazul actualului primar PSD. Am toată convingerea că această procedură va fi finalizată cu succes și că vom vedea în scurt timp o altă față a localității Agigea.”

Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, a declarat că abuzurile de la Agigea trebuie să înceteze, iar localitatea trebuie redată locuitorilor săi: „Suntem foarte atenți la ceea ce se întâmplă. Autoritățile trebuie să respecte procedurile legale, va trebui declanșat acest referendum, avem așteptarea unei prezențe masive la vot a locuitorilor, pentru ca aceștia să-și redobândească localitatea. Vom sprijini acest demers democratic prin toate mijloacele legale.”

Primarul PSD Maricel Cristian Cîrjaliu n-a mai convocat Consiliul Local al comunei Agigea de la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, deși legea prevede că trebuie convocată cel puțin o ședință pe lună, fiind nemulțumit că a fost votat viceprimar un consilier local USR PLUS, Gabriel Ciobanu, în detrimentul unui consilier PSD. În mod discreționar, deoarece nu a reușit să-și formeze o majoritate în Consiliu Local, primarul PSD a refuzat să emită Hotărârile de Consiliu Local privind alegerea viceprimarului și constituirea comisiilor de specialitate, fără de care CL nu poate funcționa. Primarul refuză de asemenea să răspundă la solicitările transmise în baza Legii 544.

Consilierii locali USR PLUS s-au adresat inițial Prefecturii Constanța, care le-a dat dreptate, reținând că s-a respectat procedura pentru alegerea viceprimarului și constituirea comisiilor de specialitate, însă primarul a ignorat răspunsul prefectului.

Primarul PSD Cristian Maricel Cîrjaliu este la al patrulea mandat la conducerea comunei, el fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu, pentru un prejudiciu de aproape 4 milioane de euro. La alegerile locale de anul trecut, Cîrjaliu a câștigat alegerile cu doar 31 de voturi în plus față de candidatul USR PLUS, Gabriel Ciobanu, un tânăr economist de 33 de ani care a intrat în politică din dorința de a schimba în bine viața comunității în care trăiește.

UPDATE 1

Am încercat să luăm legătura cu primarul PSD Maricel Cîrjaliu, dar nu a răspuns apelurilor noastre. În momentul în care vom avea o declarație din partea acestuia, o vom publica. 


USR PLUS Agigea organizează o conferință de presă în fața Prefecturii Constanța. 

Se va înainta Prefecturii solicitarea organizării referendumului de demitere a primarului PSD, Maricel Cîrjaliu. 

De asemenea, se anunță înregistrarea la Prefectura Constanța a solicitării organizării unui referendum local pentru demiterea primarului PSD Cristian Maricel Cîrjaliu. 

Cererea este însoțită de motivele demiterii și de semnăturile necesare, conform O.U.G.57/2019, art 162.

Procedura de strângere de semnături a durat mai bine de 6 luni.

Stelian Ion este și el prezent la eveniment. 

S-a solicitat public ca Maricel Cîrjaliu să își dea demisia. Victoria este a cetățenilor din comuna Agigea.

Anca Dragu, președintele Senatului a precizat că locuitorii din Agigea au nevoie de un primar care să le apere intersele.

Cred, cu convingere că cetățenii din Agigea au dreptul la dezvoltare și au nevoie de un primar care să le apere intersele, nu de un primar care să se ocupe de afacerile personale. Am încredere că vom vedea în scurt timp o altă față a localității Agigea!, a spus Anca Dragu, președintele Senatului. 

Stelian Ion, fost ministru al Justiției a precizat că în Agigea se săvârșesc abuzuri de foarte mulți ani. 

În Agigea se săvârșesc abuzuri de foarte mulți ani! Mesajul nostru este unul foarte clar: abuzurile trebuie să înceteze! Agigea este o localitatea foarte importantă din România.

Este aproape de Constanța, avem port, avem obiective importante și nu mai poate continua în stadiul acesta de subdezvoltar., a spus Stelian Ion, fost ministru al Justiției. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii