Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce decizie a luat Consiliul Judeţean Constanţa în cazul cailor neîngrijiți și flămânzi de la Techirghiol?

ro

12 Feb, 2021 00:00 2290 Marime text
  • Consiliul Județean Constanța a emis ordine de plasare a cailor identificați de polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică și ai Poliției orașului Techirghiol la sfârșitul lunii ianuarie
  • 13 cabaline au fost plasate la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa iar alți 10 cai în adăpostul Asociaţiei Save the Dogs and other Animals de la Cernavodă
  • Două cabaline descoperite abandonate pe marginea lacului Zarguzon, au decedat în perioada în care au stat la ferma din Peștera
  • Vicepreședintele CJC, Petre Enciu a precizat pentru ZIUA de Constanța că cei 23 de cai vor rămâne în plasament până pe 10 martie

În conformitate cu prevederile legale privind protecţia animalelor, Consiliul Județean Constanța a emis ordine de plasare a cailor identificați de polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică și ai Poliției orașului Techirghiol la sfârșitul lunii ianuarie a.c.

Astfel, 13 cabaline au fost plasate la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa iar alți 10 cai în adăpostul Asociaţiei Save the Dogs and other Animals (Asociaţia Salvaţi câinii şi alte animale) de la Cernavodă.

Din păcate, două cabaline descoperite abandonate pe marginea lacului Zarguzon, au decedat în perioada în care au stat la ferma din Peștera.
Vicepreședintele CJC, Petre Enciu a precizat pentru ZIUA de Constanța că cei 23 de cai vor rămâne în plasament până pe 10 martie a.c., ulterior, proprietarul acestora având posibilitatea să îi revendice, însă nu oricum, ci doar dacă poate face dovada deținerii animalelor și îngrijirii corespunzătoare a acestora.
Potrivit lui Enciu, pentru caii de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa au fost creat un țarc special iar în următoarele zile, când se anunță temperaturi extrem de scăzute vor fi adăpostiți în interior și hrăniți corespunzător.

De asemenea, cabalinele care au ajuns la Cernavodă, au primit mâncare, vitamine și haine de la îngrijitorii lor.
Vă reamintim, polițiștii desfășoară o anchetă în acest cazul acestor cai, care nu figurau în baza de date din Registrul Agricol al primărie din Techirghiol.


Citește și:

Ce spune primarul orașului Mai mulți cai legaţi şi slab hrăniţi, filmaţi pe marginea lacului Zarguzon, Techirghiol (video)

Oficial de la IPJ Constanța, despre caii legaţi şi slab hrăniţi de la Techirghiol
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii