Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartierul uitat primește asfalt. Primarul Decebal Făgădău anunță demararea asfaltării integrale a altor 15 străzi și alei din Compozitorilor

ro

09 Apr, 2020 00:00 1962 Marime text

Cartierul Compozitorilor, de la strada Baba Novac spre sud până la strada Eliberării şi spre est până la strada Bogdan Vasile, a înregistrat de-a lungul ultimilor 10-50 de ani o intensă dezvoltare urbanistică, reprezentată în principal prin construcţii de locuit proprietate privată.
 
În vara anului trecut străzile din cartierul Compozitori arătau ca după război, practic nu existau la nivel de asfalt. Abia  în toamna anului trecut, municipalitatea a demarat lucrări pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație pentru locuitorii din cartierul Compozitorilor. Astfel au fost finalizate lucrările de asfaltare și de trasare a marcajelor rutiere pe străzile cuprinse în programul de investiții. Este vorba despre 8 străzi de pământ care au fost construite de la zero:  Alexandru Bogza, Dumitru Kiriac, Prelungirea Eduard Caudella, Sfântul Ioan Damaschin, Titus Cergău, Cella Delavrancea, Zeno Vancea și aleea Constantin Bobescu.
La distanță de aproape șase luni, edilul municipiului Constanța anunță că a semnat alte 15 autorizații de construire pentru străzi și alei din cartierul Compozitorilor din municipiul Constanța.
Este vorba despre străzile Constantin Bobescu, Nicolae Kirculescu, Madrigalului, Clopoțeilor, Paul Constantinescu, Edmond Deda, Ion Perlea, Ion Voicu, Sabin Drăgoi, Haricleea Darclee, Dimitrie Cuclin și aleile Muzicii, Ion Voicu, Iosif Sava și Colindelor. “Finalizăm asfaltarea acestui cartier, unde în urmă cu 4 ani nu exista iluminat public, iar asfaltul era doar un vis frumos”, spune Decebal Făgădău.
 
Citește și:
 
Se modifică devizele generale pentru lucrările de construire a tramei stradale din cartierele Compozitorilor și Baba Novac (document)

Constănţeanul supărat Un an de când Primăria Constanţa a promis reabilitarea străzilor din cartierul Compozitorilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii