Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, constănțeni. Care sunt cele două taxe locale care trebuie achitate integral până la 31 martie 2023?

ro

28 Jan, 2023 16:30 20822 Marime text
  •  Constănțenii care dețin locuri de parcare de reședință trebuie să achite pentru anul în curs, până la data de 31 martie, taxa de parcare
  • Neachitarea taxei până pe 31 martie va duce la anularea rezervării, dacă sunt depuse cereri pentru parcarea respectivă, și redistribuirea locului cu parcare
  • Taxa de rezervare loc parcare pentru persoanele fizice este de 224 lei/an pentru un loc de parcare, iar persoanele juridice plătesc 1.007 lei pentru autoturisme și 2.015 lei pentru autoutilitarele cu masă mai mică de 2,4 tone
  • Și taxa de întreținere cimitire care este de 15 lei/mp/an și se stabilește în funcție de suprafața locului de înhumare are ca termen de achitare tot data de 31 martie


Constănțenii care dețin locuri de parcare de reședință trebuie să achite taxa de parcare pentru anul în curs, până la data de 31 martie.


În cazul în care această taxă nu este achitată, autorizația pentru locul de parcare de reședință va fi reziliată.


Taxa de rezervare loc parcare pentru persoanele fizice este de 224 lei/an pentru un loc de parcare, iar persoanele juridice plătesc 1.007 lei pentru autoturisme și 2.015 lei pentru autoutilitarele cu masă mai mică de 2,4 tone.


Alte prevederi, precum condițiile de acordare, perioada de acces și documentele necesare obținerii autorizației de rezervare, sunt prevăzute în Regulamentul de organizare a parcărilor publice.


Și taxa de întreținere cimitire care este de 15 lei/mp/an și se stabilește în funcție de suprafața locului de înhumare are ca termen de achitare tot data de 31 martie.


Pentru cei interesați, trebuie să știți că taxa de concesionare locuri de veci a fost majorată în 2023.


Astfel, pentru Cimitirul Central taxele vor fi: 40 lei/mp/7 ani, 139 lei/mp/25 ani și 273 lei/mp/49 ani; pentru cimitirele Viile Noi, Constantin Predescu, Anadalchioi și Palazu Mare, taxele propuse sunt: 32 lei/mp/7 ani, 102 lei/mp/25 ani și 203 lei/mp/49 ani.



Care sunt modalitățile de plată a impozitelor și taxelor locale pentru 2023 la Constanța?


Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța pune la dispoziția contribuabililor mai multe modalități de plată a impozitelor și taxelor locale

Online:


- pe site-ul www.spit-ct.ro, secțiunea “Servicii online/Plata impozite” integral sau în 5 rate în perioada 03.01-31.03, inclusiv, cu Bonus Card de la Garanti Bank/prin programul BT;
- pe site-ul www.ghiseul.ro;
- prin serviciul Internet Banking; - prin ordin de plată predefinit pe canal electronic, utilizând Serviciul Internet Banking - Banca Transilvania.
 
Prin intermediul telefonului mobil: - prin aplicația e-Tax Mobile – SPIT, disponibilă pe AppStore și PlayStore
 
Prin ordin de plată: - beneficiar Primăria Municipiului Constanța, cod fiscal: 4785631
 
Prin numerar sau prin intermediul cardului bancar: - la orice agenție fiscală SPIT
 
Prin numerar (în municipiul Constanța): prin serviciul Westaco Express la stațiile OMV Petrom; la agențiile băncii Garanti Bank; la toate oficiile Poșta Română.

Pentru achitarea integrală a sumelor datorate bugetului local până la data de 31 martie 2023, se acordă bonificații de 10% pentru persoanele fizice, respectiv 5% pentru persoanele juridice din cuantumul impozitului/taxei pe clădiri, impozitului/taxei pe teren și impozitului pe mijloace de transport.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Primăria a anunțat impozitele și taxele la nivelul municipiului Constanța în anul 2023! (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii