Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia Comunelor din România îşi menţine liderii şi vrea autonomie locală

ro

12 Jul, 2016 00:00 2499 Marime text
 

La Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), care are loc zilele acestea la malul mării, în Mamaia, vor fi discutate subiecte importante, în cadrul şedinţelor programate în perioada 10 -15 iulie.
 
Cum era şi firesc, aşteptările acestei întâlniri sunt mari, dat fiind faptul că urmează alegerea viitorului preşedinte al ACoR şi a noii structuri de conducere a asociaţiei. Astfel, în jurul datei de 5 august, Asociaţia Comunelor din România trebuie să aibă finalizate noile structuri, pentru a putea fi comunicate către organismele europene.
 
Potrivit preşedintelui ACoR, Emil Drăghici, lucrările derulate în aceste zile la Mamaia „sunt strict de natură statutară”. „Acţiunile vor fi în funcţie de cerinţele participanţilor - primari, secretari şi alte persoane din primăriile din mediul rural -, astfel încât să îmbinăm utilul cu plăcutul. Principalele obiective ale întâlnirii vizează nişte modificări şi completări la Statutul ACoR, precum şi alegerile ce vor avea loc pentru noul mandat 2016 - 2020 la nivelul ACoR în urma alegerilor locale derulate pe 5 iunie anul curent”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici.
 
De altfel, ieri, edilii au stabilit de comun acord ca în termen de 180 de zile să se desfăşoare şi alegerile pentru desemnarea organelor de conducere a filialelor judeţene ale ACoR. „La un interval de o săptămână - zece zile, ar urma să aibă loc alegerile la nivel de judeţ şi, până spre sfârşitul anului, să definitivăm totul. Tot astăzi (n.r. ieri) a fost aleasă şi structura de conducere a ACoR pentru mandatul 2016-2020. Subsemnatul a fost reales pentru al patrulea mandat, doamna Mariana Gâju (n.r. primarul comunei Cumpăna) rămâne prim-vicepreşedinte, iar Sergiu Țâra va deţine în continuare funcţia de secretar executiv al ACoR. Modificări vor apărea rând pe rând acolo unde se vor modifica structurile de conducere judeţene, ei devenind de drept membri în Consiliul Director al ACoR”, ne-a declarat preşedintele asociaţiei, Emil Drăghici.
 
În altă ordine de idei, membrii ACoR au hotărât să susţină greva funcţionarilor din administraţia publică locală. „Susţinem demersul celor din administraţia publică locală şi am decis să întocmim un material, pe care-l vom înainta prim-ministrului Dacian Cioloş şi ministrului Dezvoltării Regionale, cu mai multe probleme de care nu s-a ţinut cont, inclusiv faptul că la Forumul pentru Administraţie Publică Locală nu a existat o rezoluţie, cum trebuia să fie. Eu am propus un pact pentru autonomie locală şi, aşa cum am anticipat, nu mi-aş dori să fie un sfârşit fără început”, a menţionat preşedintele ACoR, Emil Drăghici, primar al comunei Vulcana-Băi (judeţul Dâmboviţa), ales de concetăţenii săi pentru al şaptelea mandat.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii