Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:26 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţ important pentru toţi şoferii! Unul dintre cele mai intens circulate pasaje din Constanţa intră în reabilitare (document)

ro

31 Aug, 2015 00:00 2513 Marime text
Pasajul Cumpenei sau Podul de la Butelii, cum mai este cunoscut de constănţeni, va intra în reabilitare. În şedinţa de Consiliu Local de astăzi, aleşii locali vor vota un proiect de hotărâre prin care Podul de la Butelii va fi trecut din gestiunea SC Confort Urban SRL în gestiunea Primăriei Constanţa, pentru investiţii. După ce lucrările vor fi terminate, pasajul va trece, din nou, în administrarea Confort Urban.
 
Prin Adresa nr. 4393/28.05.2015, SC Confort Urban solicita Primăriei Constanţa preluarea din gestiune a Pasajului Cumpenei, care face legătura între bulevardul I.C. Brătianu şi bulevardul Aurel Vlaicu, aflat în administrarea societăţii, potrivit HCL 63/2013. Pe acest sector de drum, Confort Urban a solicitat aprobarea unor lucrări de întreţinere şi reparaţii curente - turnarea unui strat de uzură de patru centimetri cu aşternere mecanică şi mixtură asfaltică, precum şi montarea unor marcaje rutiere.
 
Amintim că, în urmă cu un an, Mugur Voinescu, inginer-şef al Departamentului de Producţie din cadrul societăţii Confort Urban SRL, preciza că Podul de la Butelii va fi inclus într-un program de reabilitare în anul care urma. „Podul va fi închis pentru reparaţii anul viitor sau peste doi ani“, spunea acesta. El susţinea că, pentru acest obiectiv de investiţii, vor fi alocate fonduri de la bugetul local: „Banii pentru reabilitare vor fi prevăzuţi în bugetul pe anul viitor.“ „Nu am putut să intervenim atâta timp cât Podul IPMC era în reparaţii. Suntem în măsură să intervenim pentru reabilitarea Podului de la Butelii după finalizarea lucrărilor la Podul IPMC“, explica, atunci, Mugur Voinescu. În privinţa Podului de la Butelii, sunt avute în vedere scoaterea în totalitate a şinei de tramvai, decopertarea şi refacerea izolaţiei, precum şi reabilitarea covorului asfaltic.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii