Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţii din Primăria Constanţa au semnat un nou contract colectiv de muncă. Ce prevede acesta? (document)

ro

17 Dec, 2019 00:00 3086 Marime text
Funcţionarii publici care fac parte din aparatul de specialitate al primăriei municipiului Constanţa au semnat recent un nou acord colectiv de muncă. Acordul este structurat pe 9 capitole şi stabileşte cadrul de desfăşurare al activităţii în cadrul instituţiei (vezi secţiunea „Documente”).
 
Potrivit documentului, orice modificare adusă contractului va face obiectul unei negocieri.
La capitolul salarizare, drepturi, facilităţi, indemnizaţii şi alte sporuri, se stipulează că pentru munca prestată, salariaţii au dreptul la un salariu şi/sau indemnizaţie, corespunzătoare funcţiei pe care o ocupă, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
 
La salariul şi/sau indemnizaţia stabilită, vor fi aplicate toate indexările şi compensările stabilite de lege.  Pe lângă sporurile şi indemnizaţiile, respectiv stimulentele incluse în salariul de baza conform Legii - cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariaţii vor beneficia şi de alte sporuri şi facilităţi: spor pentru condiţii de muncă, în condiţiile legii şi dacă există resurse bugetare  spor pentru orele lucrate în timpul nopţii de 25%, în condiţiile art. 13 din prezentul acord;  spor de pâne la 50% pentru personalul nominalizat în echipa de proiecte finanţate din fonduri europene indiferent de numărul de proiecte în care este implicat.
 
Această majorare se aplică proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.  spor de 10% pentru complexitatea muncii pentru persoanele desemnate să efectueze controlul financiar preventiv propriu în condiţiile prevăzute de lege; premiu lunar de excelenţă în limita a 5% din cheltuielile cu salariile aferente personalului prevăzut în statul de funcţii, cu încadrarea în fondurile aprobate prin buget şi care nu pot depăşi anual două salarii de minime brute pe ţară garantate în plata; personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor beneficiază de o indemnizaţie lunară în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, dacă îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care deţine titlul.
 

Obligaţii ale funcţionarilor publici din primăria Constanţa

 
Angajaţii primăriei sunt obligaţi să-şi îndeplinească cu corectitudine şi în mod conştiincios îndatoririle de serviciu prevăzute în legi regulamente şi să se abţină de Ia orice faptă care ar putea să aducă prejudiciu instituţiei. Salariaţii au obligaţia ca în cadrul programului de muncă să dea dovadă de rezervă în manifestarea opiniilor politice, care nu trebuie să influenţeze în niciun mod imparţialitatea în exercitarea atribuţiilor ce le revin.
 
Fiecare salariat, indiferent de funcţia pe care o ocupă, răspunde de ducerea Ia îndeplinire a sarcinilor ce îi sunt încredinţate şi de legalitatea documentelor întocmite. Angajaţii sunt obligaţi să se conformeze ordinelor şi instrucţiunilor superiorilor ierarhici, cu excepţia cazurilor când acestea sunt vădit ilegale.
 
Salariaţii cu funcţie publică de conducere răspuns pentru ordinele pe care le dau angajaţilor din subordine, în condiţiile legii. Salariaţii trebuie să dea dovadă de discreţie profesională în legătură cu faptele, informaţiile sau documentele de care iau cunoştinţă în exercitarea atribuţiilor. Salariaţii au datoria să furnizeze publicului, în timpul serviciului, informaţiile cerute, în condiţiile legii.
 
Prin întregul lor comportament şi prin ţinută, salariaţii sunt obligaţi să se arate demni de consideraţia şi încrederea pe care o impune poziţia lor oficială şi să se abţină de la orice act de natură să compromită prestigiul funcţiei pe care o deţin şi al instituţiei.
 
Despre toate prevederile noului contract colectiv de muncă puteţi citi în secţiunea “Documente”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii