Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aici sunt banii constănţenilor! Soti Cable Neptun câştigă încă un contract de la Primăria Constanţa

ro

31 Jul, 2014 00:00 2870 Marime text
Primăria municipiului Constanţa a organizat, pe 25 iulie, „sesiunea de selecţie a ofertelor depuse în vederea atribuirii contractului de finanţare cu fonduri nerambursabile necesare susţinerii spectacolelor ce vor fi organizate cu ocazia evenimentului «Sărbătorile de iarnă - Orăşelul Copiilor 2014»“. Aşa cum am prevăzut //www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/un-nou-contract-pentru-soti-cable-neptun-primaria-constanta-cauta-organizator-pentru-sarbatorile-de-iarna-500452.html, oferta câştigătoare a acestei sesiuni de selecţie aparţine tot SC Soti Cable Neptun SRL.

Evenimentul „Sărbătorile de iarnă - Orăşelul Copiilor“ a fost organizat, în ultimii ani, de Soti Cable Neptun. Potrivit Registrului Comerţului, societatea a fost înfiinţată pe 9 noiembrie 1992. Firma are ca asociaţi persoane juridice pe SC Conpress Holding SRL (25%) şi Ring Star SRL (10%), iar ca persoane fizice, pe Sorin Gabriel Strutinsky (50%), Valeriu Mereuţă (2,5%) şi defunctul Gheorghe Mihail Cârciog (12,5%). Administratori ai societăţii sunt aceiaşi Valeriu Mereuţă şi Sorin Strutinsky. La sfârşitul anului 2012, Soti Cable Neptun declarase o cifră de afaceri de 10.939.445 de lei, profitul 0 şi 165 de salariaţi.

Chemată în instanţă de CJC

Amintim, în acest context, că CJC a acţionat în instanţă societatea Soti Cable Neptun SRL. Asta pentru că, potrivit Curţii de Conturi a României, Consiliul Judeţean Constanţa „a angajat, lichidat, ordonanţat şi plătit nelegal (n.r. către Soti Cable Neptun SRL) suma totală de 2.735.136 de lei, din care 2.520.550 de lei reprezentând servicii de informare şi promovare a instituţiei pe canale TV, respectiv producţie şi difuzare anunţuri şi spoturi publicitare şi difuzare emisiuni TV, care nu au legătură cu informaţiile de interes public şi transparenţă decizională prevăzute de normele legale în vigoare, pentru care există obligativitatea comunicării din oficiu“, se precizează într-un raport al Curţii de Conturi. Interesant este însă că, deşi CJC a acţionat în instanţă Soti Cable Neptun pentru recuperarea unor plăţi pe care Curtea de Conturi le consideră nelegale, aceeaşi firmă şi-a adjudecat tot de la Consiliul Judeţean, cu aproximativ patru luni în urmă, un contract de peste opt milioane de lei pentru... servicii de informare şi promovare a instituţiei pe canale TV.

Firmă „de casă“ pentru administraţia locală

Soti Cable Neptun este una dintre firmele apropiate administraţiei publice locale constănţene, ea câştigând, de-a lungul timpului, contracte foarte generoase. Amintim aici că, numai în 2009, de la Primăria Constanţa, Soti Cable Neptun a obţinut două contracte care au „uşurat“ bugetul local de 3.524.076 de lei, adică 836.317 euro. Bani publici. Banii constănţenilor plătitori de taxe şi impozite. În anunţul de atribuire a unuia dintre cele două contracte, în valoare de 2.689.076 de lei, se menţiona că Primăria Constanţa va achiziţiona de la Soti Cable Neptun servicii de publicitate constând în promovarea instituţiei pentru următorii patru ani. La licitaţie participase o singură firmă, şi anume Soti Cable Neptun. În nota de fundamentare ataşată anunţului, administraţia Mazăre explica faptul că, printre alte servicii, vor fi achiziţionate ştiri de presă şi, de asemenea, că se va urmări promovarea pozitivă a instituţiei. Aşadar, informarea publicului constănţean costa, în anul 2009, numai prin intermediul a două contracte, 800.000 de euro!
Nu mai departe de luna ianuarie a acestui an, Soti Cable Neptun a fost declarată câştigătoare, alături de SC Expertissa Constanţa SRL, a contractului de servicii de publicitate şi informare pentru proiectul „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava“, cod SMIS 31212. Autoritatea contractantă a fost judeţul Constanţa, iar valoarea contractului era de 331.600 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii