Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost inaugurat primul club de box al oraşului Ovidiu Primarul George Scupra - „În cel mult doi ani, din Ovidiu o să «plece» măcar un vicecampion la box“ (galerie foto)

ro

26 May, 2014 00:00 3160 Marime text
Tinerii din Ovidiu au, de vineri, un motiv în plus de bucurie, după ce administraţia publică locală a inaugurat un club sportiv de box chiar în sala de sport a oraşului. Vineri, primarul George Scupra, însoţit de Eduard Irimia, preşedintele Superkombat, dar şi de Alois Adrian Alexandru, reprezentant al Asociației Tomis Antidrog Constanţa (ATAC), responsabil al departamentului de relaţii cu partenerii, au inaugurat, într-un cadru festiv, noul club sportiv al oraşului. Invitaţi speciali la eveniment au fost elevii din Ovidiu, cei care vor beneficia, de altfel, de noua instituţie sportivă, dar şi cei 14 luptători profesionişti, unii dintre cei mai buni din noua generaţie, care au evoluat în gala VIP Superkombat desfăşurată sâmbătă, la Mamaia. Sportivii profesionişti au venit să-i cunoască pe viitori pugilişti ai oraşului Ovidiu, lăsând de-o parte antrenamentele, preţ de câteva ore. De altfel, luptătorii de la gala Superkombat au fost cântăriţi oficial în cadrul evenimentului de inaugurare a clubului sportiv, înaintea galei care îi aştepta a doua zi, eveniment transmis în direct în 83 de țări de pe patru continente.

„Inaugurarea unui club de box înseamnă mult pentru comunitate, pentru copii, care au destulă energie. Este benefic pentru ei să se bată în ring, şi nu pe străzi“, a declarat primarul oraşului Ovidiu. „Primăria oraşului Ovidiu a emis deja o hotărâre de Consiliu Local în urmă cu două luni, prin care ne afiliem Federaţiei Române de Box şi sperăm că vom vedea la Ovidiu şi o gală“, a precizat George Scupra.
Prezent la cântarul oficial, luptătorul Sebastian Ciobanu le-a transmis un mesaj micuţilor care vor să îi calce pe urme: „Sfătuiesc copiii să se apuce de sport, nu de droguri. Sportul îi face mai sănătoşi“.
„În ultimii doi ani, am dezvoltat destul de mult partea sportivă a oraşului. Dacă înainte erau înscrişi aproximativ 150 de copii, acum clubul sportiv are peste 360 de membri. Este foarte posibil, din ceea ce putem vedea acum, ca promisiunea pe care noi o facem, aceea de a da un campion naţional de box pregătit la clubul din Ovidiu, să se îndeplinească. Ne dorim, sperăm şi facem toate eforturile pentru ca, în cel mult doi ani, din Ovidiu să «plece» măcar un vicecampion la box“, a mai spus edilul-şef al oraşului Ovidiu.
Cei care vor beneficia de noul club sportiv au oferit, în cadrul evenimentului, un scurt moment demonstrativ. „Copiilor le transmit că trebuie să ne apropiem tot mai mult de şcoală şi de sport. Este important de ştiut că toate cursurile legate de sport sunt gratuite la Ovidiu“, a conchis primarul George Scupra.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii