Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:25 15 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

42 de hectare revin la Primăria Cumpăna. Mariana Gâju anunță construirea unui parc industrial

ro

17 May, 2021 00:00 1467 Marime text
  • Primăria Cumpăna primește peste 42.000 mp de teren înapoi de la Ministerul Transporturilor
  • De 13 ani au fost depuse documente de către primărie pentru recuperarea terenului, necesar la construirea Canalului Dunăre-Marea Neagră
  • Printr-un anunț video, Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna, a anunțat construirea unui parc industrial pe acel teren
 
Pe 10 mai, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată decizia prin care un teren de 42 de hectare revine din proprietatea statului în proprietatea UAT Cumpăna. Este vorba despre o bucată de teren situată pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră, dat în folosintă CN ACN pentru construirea canalului. Din 2008, au fost făcute demersuri de către primărie pentru recuperarea terenului.
 
„Dragi locuitori ai comunei Cumpăma, astăzi, vreau să vă vorbesc de rezultatul unei munci de 13 ani. În anul 2008, Primăria și Consiliul Local Cumpăna au demarat procedurile de redobândire a terenurilor ce aparțin ca și proprietate comunei. Mai precis, trebuie să recunoaștem că aceste principii – continuitatea, consecvența, ambiția de a aduce acasă la Cumpăna terenul care a fost preluat de către Ministerul Transporturilor la construirea canalului Dunăre-Marea Neagră, teren ce se afla liber de sarcini încă din anul 2008, a durat 13 ani. 13 ani de drumuri făcute către minister, de hotărâri ale CL adoptate. Pe data de 5 mai 2021, Guvernul României a adoptat HG 513 prin care au hotărât trecerea unei părți din imobilul „Terenuri aferente canalului Dunăre-Marea Neagră, inclusiv zonele de siguranță” aflată în domeniul public al statului în domeniul public al comunei Cumpăna”, a transmis Mariana Gâju.
 
Primarul Mariana Gâju a anunțat că pe terenul respectiv va fi edificat un parc industrial, urmând să pornească procedurile de îndată.
 
Edilul a mai spus că terenul are o suprafață de 426.743 mp. Terenul se află pe malul stâng al canalului. „Prin hotărârea HCL, Consiliul Local a transmis ministerului Transporturilor și al Dezvoltării, prin care stipulam că terenul se utilizează pentru realizarea unor obiective de interes public, adică un parc industrial în condițiile legii. A fost adoptată HG pe 5 mai. A fost publicată în Monitorul Oficial în data de 10 mai, în MOF 479/10.05.2021. În 60 de zile de la publicarea în monitor, Ministerul Transporturilor, prin CN ACN are obligația de întocmire a unui protocol între părțile interesate, respectiv Ministerul Transporturilor și domeniul public al comunei Cumpăna”, a spus edilul Mariana Gâju
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii