Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe. „Au fost pe ordinea de zi a CLM de ieri peste 30 de proiecte legate de urbanism“ (VIDEO)

ro

31 May, 2022 14:16 1324 Marime text
Unul dintre amendamentele propuse de USR Constanţa şi incluse prin vot în Bugetul Local 2022 îl reprezintă actualizarea documentaţiilor pentru construirea unei promenade pietonale de-a lungul coastei orașului.

Amenajarea unei promenade pe toată porțiunea dintre Plaja Modern și zona Pescărie ar putea fi uitat, din moment ce primarul Vergil Chițac nu va renunța la proiectul care prevede construirea unei șosele care să facă legătura între plaja Modern și strada Bucovina.

Aflăm detalii, marți, 31 mai 2022, de la ora 14.00 la ZIUA LIVE. Invitat este președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe.

Și tot la ZIUA LIVE despre ce se va întâmpla cu USR, în condițiile în care se discută despre o plecare a lui Dacian Cioloș și a membrilor PLUS din partid dar și despre nemulțumiri legate de lipsa de dezbatere internă.

USR se pregăteşte pentru alegeri interne, Congresul partidului urmând să aibă loc în vară sau în toamnă.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Legat de proiectul respins de Consiliul Local m-a frapat reacția primarului Vergil Chițac, care a spus că nu este adevărat. Dacă nu știe acest lucru nu știe nici despre cererea înregistrată la Primăriei Constanța a Companiei Geomarco Construct prin care se solicită edificarea unui drum de acces. În spatele firmei sunt nume mari din PSD Constanța. Ori primarul este într-un turn de fildeș și nu știe ce se întâmplă, ori sunt în spate alte interese. 

Nu am avut în ultimele ședințe de Consiliu Local să retragă anumite proiecte de hotărâre. În mare parte au rămas proiecte care au fost respinse la vot. Am intervenit ieri la mai multe proiecte dar nu s-a auzit, din cauza problemelor tehnice. 

Am salutat retragerea de pe ordinea de zi a proiectului 11 de către primarul Vergil Chițac. La proiectul cu taluzul nu am pus problema retragerii de pe ordinea de zi deoarece era foarte mare presiunea și ne așteptam să nu treacă acest proiect. 

Ultima dată ne-am întâlnit cu colegii din PNL în urmă cu câteva săptămâni. Acum nu a existat o ședință de armonizare. 

Am atras atenția asupra ipocriziei referatului de aprobare. Am spus clar că USR se opune clar acestui proiect imobiliar de pe taluz. Împreună cu colegii din PNL am semnat o adresă prin care solicităm refacerea documentației pentru zona promenadei. 

Primarul este reprezentantul PNL-ului. Au fost pe ordinea de zi a CLM de ieri peste 30 de proiecte legate de urbanism. Au fost nesincronizări între dorințele primarului și votul consilierilor PNL. Nu există această sincrobnizare între edil și consilierii PNL. Am avut mai multe proiecte pe ordinea de zi. A mai fost un proiect cu aviz negativ în Comisia de Urbanism. A fost un proiect care ne așteptam să pice dar a trecut. 

Consilierii PNL s-au abținut și la un proiect imobiliar pe malul lacului Siutghiol. Dar pe de altă parte au aprobat un alt proiect tot de pe malul lacului Siutghiol. 

Locul USR-ului este cel dat de constănțeni la ultimele alegeri locale. Prin această structură am reușit să impunem un viceprimar. Am încercat să avem o colaborare cu PNL, efectiv nu am fost lăsați și ne-am transfdormat în vocea cea mai activă a opoziției locale. Din punctul meu de vedere noi suntem un partid de opoziție în acest moment la nivel local. 

Protocolul dintre PNL și USR nu a fost denunțat și considerăm că e important să avem reprezentanți în aparatul de execuție care are atribuții limitate, dar este facilitator pentru noi de a obține informații. Încercăm să 

Funcția de consilier local nu este așa de puternică precum cea din aparatul de execuție. E foarte greu pentru un consilier local care are un serviciu separat să se implice foarte activ. În acest context că un om pe care îl ai acolo îți poate facilita accesul. Acesta este compromisul pe care îl facem pentru a reprezenta votul primit de la constănțeni. 

Anul trecut am „amenințat“ și am cerut ședințe extraordinare. De data aceasta e important să fie puse în aplicare proiecte aprobate. 

Singurul proiect pentru care s-au făcut pași importanți este parcul din Faleză Nord unde sunt peste 14 mii de mp. Mai sunt câteva proiecte dar sunt în stadiu incipient. 

Comunicarea cu domnul primar nu există în acest moment.Am rămas în linia de a ține legătura instituțional cu colegii din PNL.  Nu avem de unde să știm despre verificările făcute de DNA. Mereu când vedem chestiuni legale le-am facut punctul de vedere cunoscut. 

Nu l-am auzit pe domnul primar să vorbească despre șoseaua de coastă.  

Contractul pentru spații verzi este în vigoare în sensul că firma prestează servicii și se fac plăți. 

Personal nu îl suspectez pe edil de jocuri și interese. Pe de altă parte, nu pot să spun același lucru și despre oamenii din jurul lui. L-am atenționat referitor la echipa sa, dar a spus că își asumă ce fac oamenii din jurul lui. 

În urmă cu trei săptămâni am dat draftul pe regulamentul parcărilor. Ieri sau azi ar fi trebuit ca viceprimarul Ionuț Rusu să facă demersurile pentru ca regulamnetul să intre în dezbatere publică. Intenționam ca proiectul să intre în ședinta din luna iunie pentru ca de la 1 iulie să intre în vigoare. Informațiile mele erau ca acest proiect să intre în dezbatere publică ieri sau azi. 

Oamenii înțeleg că nu avem majoritate politică pentru a face tot ce trebuie pentru a schimba și promnova proiecte. Cu proiectul Parcărilor ne chinuim de un an de zile să intre în dezbatere publică. Le explicăm oamenilor care este situația și este o stare generală de nemulțumire îndreptată către aparatul de execuție și primar, nu către consilierii locali ai PNL sau USR. 

Imediat după alegeri am avut o discuție cu primarul Vergil Chițac care sperau să ducă spre chestiuni bune pentru viitor. Curând au apărut diverse chestii cu care nu am fost de acord. Printre acestea au fost numiri în cadrul Primăriei cu care nu am fost de acord. Am vorbit lucruri legate de răspunderi în cadrul primăriei care nu au fost respectate. Este vorba despre mincuni. 

Ceasurile le-a girat actualul șef al ANPC. Nu sunt utile și sunt urâte. E ceva de te-apucă groza. Sper să se uite de Walk Of Fame care era o prostie. Banul trebuie drămuit cum trebuie. Orașul are nevoie de evenimente, trebuie să prindă viață. Aș zice că aceste evenimente ar trebui să fie primăvara- toamna. S-au făcut pași firavi pe linia evenimentelor cultural sportive. 

Nu aș putea comenta referitor la alocarea banilor pentru evenimentele desfășurate în ultima vreme. sper să se ia măsuri în special în cazul problemelor apărute la activitățile de Zilele Constanței. 

Cred că iarba verde e mai benefică decât panseluțele care nu vor rezista. Sincer dau și florile o senzație de viață în oraș. Cred că trebuie să existe un control și transparență referitor la achizițiile efectate. 

Cred că cetățenii orașului văd cum sunt așezate forțele politice în oraș. Ne dorim în continuare să-i reprezentăm pe cetățeni așa cum am promis. În contextul în care nu reușim trebuie să avem o analiză și să luăm o decizie și să ne transformăm într-o opoziție totală, dar fără acces la informații din aparatul de execuție. 

Suntem în contact permanent cu cetățenii. Sper că nu suntem rupți de contextul social al orașului. 

Singura mulțumire e că spre deosebire de anul trecut când iarba era foarte mare, acum lucrurile stau un pic mai bine. Dar nu peste tot.

Referitor la problemele din USR, ar trebui să avem alegeri pentru președinte. Președintele este ales de toți membri partidului. La Constanța și-a anunțat intenția de a candida Cătălin Drulă. Nu sunt date certe referitor la programul acestor evenimente. Nu fac bine aceste incertitudini. Îl apreciez și pe Dacian Cioloș, dar și guvernarea tehnocrată. Apreciez și lucrurile pe care l-e a făcut în Consiliul European, dar pe parte de partid sunt anumite probleme. 

Pe local lucrurile sunt în aceeași parametri ca și în urmă cu un an și jumătate. Colega noastră este membră a Biroului Județean. La ultima ședință s-a ridicat problema verificării achitării cotizației. Pentru că nu a achitat cotizația de 12 luni, colega noastră a fost suspendată de drept conform statutului. Acum este la șase luni de excludere. Dacă își achită această cotizație se rezolvă problema în cazul colegei noastre. 

Alte probleme nu au existat. Am fost puși în fața situației. Am luat act de încălcarea prevederilor statutului partidului. 

În ceea ce privește situația de la Agigea nu există problema de ilegalități din partea USR. Este fără precedent ce se întâmplă la Agigea. Era nevoie de 1800 și ceva de semnături. Am avut peste 2000 de semnături. 

Nu există un USR-ist care să fi colaborat cu primarul de la Agigea. Este o minciună a primarului. 

Acum adunăm semnături pentru salvarea pădurii Comorova. La Mangalia strânsul de semnături merge foarte bine. 




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii