Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Președintele PUSL Constanța, Florentin Chiforeanu - „Nu recunosc Constanța de acum. Găsesc Constanța praf și la propriu și la figurat“.(VIDEO)

ro

21 Jun, 2023 13:07 1702 Marime text
Noul președinte al PUSL Constanța, Florentin Chiforeanu  vine la ZIUA LIVE.

Astăzi, de la ora 13.00 aflăm mai multe despre această reactivare politică a lui Florentin Chiforeanu, CNM Petromin SA, fost membru și consilier local PSD.

Florentin Chiforeanu a mai activat și în Partidul Ecologist dar și PD-L și în formațiunea Forța Civică înființată de Mihai Răzvan Ungureanu.

Chiforeanu este și fost candidat la primăria Constanţa la alegerile din 2008, din partea Partidului Ecologist Român.

Partidul Umanist Social Liberal este un partid politic parlamentar din România. Acesta a fost înființat în 2015, de către membrii Partidului Conservator care nu doreau fuziunea cu Partidul Liberal Reformator, condus de Călin Popescu-Tăriceanu.

În 2020, din partea PUSL a candidat la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, șeful ANPC.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.

„Nu recunosc Constanța de acum. Noroc cu GPS-ul. Găsesc Constanța praf și la propriu și la figurat. În luna aprilie am stat câteva zile la Constanța.  Din punct de vedere și urbanistic e puțin spus că la Constanța nu există viziune. Se fac lucruri care nu trebuia să se facă. De exemplu pavele și borduri. Marea organizare urbanistică a orașului trebuia începută de la periferie și spații verzi. Constanța are suprafață de spațiu vered dar nu este îngrijită deloc. Suprafața rămasă de la comuniști, bine gestionată ar fi fost suficientă“ 

Pentru îngrijirea spațiului verde este nevoie de un efort uriaș. Întâi schimbarea mentalității oamenilor. Și apoi bani. 

Sunt împotriva unei taxe de habitat. Mazăre a introdus această taxă. Această ar fi trebuit să nu fie externalizată. Nu este corect să fie prestată de o societate. Este un dezechilibru de drepturi și obligații. Ar trebui ca serviciile să fie prestată de o societate din subordinea Consiliului Local.

 Să te implici este o obligație. M-am implicat și în Spania acolo unde locuiesc. Este natural să te implici. E obligație umană să te implici. 

M-au sunat cei de la PUSL acum două luni. Motivul pentru care am revenit este că a dispărut de pe scena politică Radu Mazăre. 

Am discutat cu cineva din politica din Constanța despre alianța PSD-PNL, prin desființarea luptei ideologice, democrația primește o lovitură crâncenă. La contextul internațional, această măsură care a adus pace și liniște pe scenă politică a fost bine venită. 

România nu are ncio legătură cu decizia Austriei de a nu accepta aderarea României la Schengen. 

Sunt împotriva teoriei conspirației de orice fel. Vremurile de progres economic au fost. Vremurile de calm economic au fost. Dacă atunci nu ne-am ocupat de ce trebuie, plătim acum. Și România ca și tot contextul european și mondial este în criză. Stabilitatea aceasta a adus mai mult bine. 

Pentru mine, referitor la învestirea în funcția de premier a lui Marcel Ciolacu, mult mai important este să vezi ce faci cu AUR-ul. Luarea de cuvânt a lui George Simion la învestirea lui Marcel Ciolacu face mult mai mult rău. 

La vremea de pace economică și avânt economic pe plan internațional românii și-au irosit energia în alte lucruri. Suntem într-o criză majoră., Nu este vremea de dezvoltare ci de supraviețuire. Această coabitare între PSD și PNL va rezista. 

Lipsa de onestitate este boala majoră a politicienilor români. 

Ieri am discutat cu un șef de partid constănțean. Acesta m-a sfătuiesc să măgulesc alegătorii. Înainte să așteptați partidul care să spună adevărul, așteptați ca electoratul să vrea să audă adevărul. 

Există un foarte mare pericol. În acest moment PNL suferă de locomotrive care să atragă oamenii. Marele Rareș Bogdan a plecat și este la Bruxelles. Istoria îl va menționa pozitiv pe Klaus Iohannis. 

AUR nu are organizații în dispora. AUR este un partid care se bazează numai pe imaginea șefului lor și a aparatului care promovează imaginea lui. Scopul lor nu este de a lua puterea și a face bine. Nu îi consider oameni politici. Sunt niște oameni care primesc bani. AUR are peste 20%. 

Electoratul are nevoie să fie educat. (...) Partidele ar trebui să își promoveze mesajele. Ar trebui promovată uriașa diferență dintre democrație și non-democrație. 

Nimeni din PNL sau PSD nu și-ar dori o finală la prezidențiale Marcel Ciolacu - George Simion. Acesta din urmă crește în sondaje datorită mesajelor promovate. Nu ar fi prima formațiune extremistă care ar câștiga. 

De AUR am auzit în ziua alegerilor. Eram pe afară și un român mă întrreabă dacă AUR ne salvează. Acestea sunt trăsăturile fenomenului extremist. 

Autoritățile din Constanța au o grămadă de bani de la PNRR pe care nu reușeșc să îi atragă. 

Cine a făcut sondajul nu avea niciun interes să ajute AUR să urce în sondaje. 

Trebuie pus accentul de muncă de partid. PUSL are 500 de adeziuni actualizate. Nu toți sunt activiști de partid. 

În toamnă vom anunța candidații PUSL pentru alegerile locale. 

Constănțenii nu au avut ce să voteze la alegerile locale până în prezent. Până în august 2003 când i s-a încredințat șefia PSD, proiectele lui aveau nevoie să primească votul PSD. Apoi s-a schimbat totul. Este un lucru rău pentru constănțeni că Decebal Făgădău stă bine în sondaje. Acum dacă vine Radu Mazăre șli candidează independent la Constanța câștigă fără probleme. 

Părerea mea este că Bulevardele Mamaia și Ferdinand vor fi terminate. Nu sunt lucrări potrivite pentru 2023. 

Dacă ar fi alegeri astăzi, la Constanța ar câștiga actualul primar. 

Actuala administrație locală a adus lucrurile în poziția în care sunt acum. Nici Făgădău, nici Bruxelles-ul. 


 

Citește și: 

ZIUA LIVE. Fostul șef al companiei Petromin SA și consilier local s-a reactivat politic!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii