Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Știri Constanța Conferință de presă PUSL. Iată care sunt temele de discuție (GALERIE FOTO)

ro

17 Dec, 2023 10:14 1072 Marime text

Duminică 17 decembrie, ora 10.00, Partidul Umanist Social Liberal va susține o Conferință de presă la Complex Scandinavia Mamaia, Constanța.

Punctele care vor fi discutate :
- Bilanțul organizației PUSL pe anul 2023.
- Strategii care vor fi aplicate în anul 2024.

La eveniment sunt prezenți Florentin Chiforeanu, președinte org județeană PUSL, Gihan Eserghep, președinte org municipală și Loredana Nebunu, președinte org de tineret PUSL.

Înainte de conferință este rememorat momentul 16 decembrie 1989 când la Timișoara începea revoltă populară, scânteia revoluției din 1989.

UPDATE:

Primul punct: bilanțul pe ultimele 6 luni.

Florentin Chiforeanu, președintele PUSL Constanța spune că sondajele făcute în această toamna indică că organizația are 4% din intenția de vot după constituirea mai multor filiale în judeș și mai ales filiala orașului Constanța.

În această vară, la preluarea conducerii organizației, Chiforeanu își propunea ca obiectiv 6% în sondaje până la începerea campaniei electorale.

Gihan Eserghep, președintele org municipiu spune că filiala este pregătită pentru campania electorală de anul viitor, se lucrează la programul în 10 puncte pentru Constanța.

Eserghep este de altfel și candidatul formațiunii la Primăria Constanța.

UPDATE 2:

Chiforeanu vorbește în continuare despre planurile partidului pentru anul viitor.

Chiforeanu va promova pe parcursul anului viitor înțelegerea alegerilor europarlamentare, pentru că acest scrutin este tratat superficial de majoritatea formațiunilor politice, iar Eserghep se va apleca asupra problemelor orașului Constanța.

UPDATE 3:

Din nou Gihan Eserghep și proiectul său pentru Constanța.

„Cetățenii suferă de lipsa de interes pentru viața politică și stăm foarte prost în privința prezenței la vot. Trebuie să ieșim la vot, pentru a legitima alegerea populației. 35% ar fi un procent minim al reprezentantivității. E momentul să ne implicam mai mult. Iar cei care vor să devină primari trebuie să își asume prezența la munca fără program. Eu îmi asum asta", afirmă Eserghep.


Deși nu a avut experiența politică, spune că este mai importantă experiența în administrare, pe care o are, deoarece provine din zona privată.

Prima preocupare a candidatului PUSL va fi rezolvarea problemelor traficului din oraș.

Și construirea de parcări subterane în toate parcurile din oraș sau oriunde vor fi identificate terenuri.

„Orașul se cunoaște când îl iei la pas. Sunt lucrări finalizate care au fost făcute prost. Tronsoane care au probleme", mai spune Eserghep.


Au fost cerute 60 de modificari/dispoziții de șantier pentru proiectele derulate în municipiul Constanța. Cu toate acestea multe lucrări au probleme.

O altă chestiune aflată în atenția lui Eserghep este creșterea eficienței energetice prin anveloparea blocurilor.

Sunt mulți bani pentru aceste anvelopări, pe care nu le-au cerut nimeni, mai spune acesta.

„Avem nevoie și de un spital nou, nu de o construcție din containere cu tubulatura pe afara. Daca așa arată un spital, înseamnă că suntem într-un film prost. Apoi creșe și grădinițe, dar și un parc industrial in care sa atragem investiții care să genereze locuri de muncă și să conducă la creșterea nivelului de viață", mai spune Gihan Eserghep.

S-a demolat stadionul, s-a distrus singura pistă de atletism, iar contractul pentru noul stadion nu s-a semnat încă.

„De asemenea exista baza de pe Badea Cârțan pe care primăria l-a cerut dar nu l-am primit, nu știu de ce, tot acolo este un bazin de înot unde efectiv acum sunt șerpi. Se construiește în zona acea sala polivalentă (cu chiu cu vai). Acel stadion de pe Badea Cârțan poate deveni un centru sportiv pentru oraș daca se dorește”, mai spune Eserghep.

„Orașul nu are spații de recreere în spațiu liber, cu excepția falezei de la Cazino.

Nu știm să punem în valoare zona Peninsulară acolo unde există rădăcinile tuturor religiilor importante ale lumii care au reprezentanți în Dobrogea.

Sunt câteva sute de clădiri care ar fi trebuit să fie reabilitate demult. Nu avem indicatoare, nu avem rute turistice sau parcări.

Nu avem grupuri sanitare publice, de asemenea, o chestiune esențială pentru un oraș turistic.

S-au făcut lucrări de milioane de euro, iar după două ploi orașul este inundat. Astea sunt greșeli de proiectare. Trebuie sa se iasă din birou sa identifici problemele. Nu mai vorbesc de toată vegetația uscată, pentru că nu avem un sistem de irigații pus la punct", mai adaugă președintele org municipiu al PUSL.

Nu în ultimul rând, Eserghep spune că „nu înțelege de ce celalate formațiuni politice nu își asumă și nu anunță candidații pentru alegerile de anul viitor, astfel încât alegătorii să aibă timp să discearnă între ofertele electorale. Constanța are nevoie de un primar gospodar care să iasă în oraș. Partidul politic este mai puțin important".



Citește și:
LIVE VIDEO + TEXT: Președintele PUSL, Cristian Popescu Piedone alături de Gihan Eserghep, candidatul partidului la Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii