Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:44 09 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Consilierul primarului, Dorin Popescu „Ne-am gândit ca e momentul elaborării unei strategii culturale“

ro

23 Mar, 2021 14:13 1775 Marime text
Dorin Popescu coordonează comunicarea publică, organizarea evenimentelor municipalității și partea de tehnologie a informațiilor.
 
Aflăm la ZIUA LIVE ce etape a parcurs strategia culturală 2021-2031, care sunt operatorii culturali care au acceptat să intre în acest parteneriat cu municipalitatea și cum arată agenda evenimentelor culturale pentru următoarea perioadă, inclusiv pentru sezonul estival 2021.
 
Dorin Popescu este unul dintre consilierii personali ai primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac. Popescu coordonează comunicarea publică, organizarea evenimentelor municipalității și partea de tehnologie a informațiilor.

Totodată, Dorin Popescu este responsabil cu procesul de elaborare a “Strategiei culturale a municipiului Constanța 2021-2031”.

În cadrul interviului mai aflăm ce etape a parcurs strategia, care sunt operatorii culturali care au acceptat să intre în acest parteneriat cu municipalitatea și cum arată agenda.

Dorin Popescu prezintă și proiectele culturale pe care primăria Constanța le va derula cu orașele înfrățite dar și cu alți parteneri internaționali.

Consilierul primarului, Dorin Popescu, despre cultura în Constanța
 

O dată cu întoarcerea mea în spațiul Tomitan, în 2016, am simțit fragilitatea și consitența vieții culturale în municipiul Constanța. Există cifre bine fundamentate, oarcem vechi, dar sunt cele mai recente în domeniu. La nivelul anului 2016 a fost elaborat un barometru al vieții culturale, la nivelul orașelor și municipiilor din România. Datele acestui barometru au fost publicate, la nivel național la nivelul perioadei 2018-2019. 

Municipiul Constanța ocupa poziția 35 din 46, mai puțin municipiul București, care nu era evaluat.  În urma cu doi ani, ca cetățean simplu am organziat o serie de mese rotunde, informale , pentru elaborarea stragiei culturale a municipiului. Este o inițiativă mai veche a mea. Onoranta propunere a primarului Chițac de a-i deveni consilier personal pe probleme de cultură, mi-a conferit oportunitatea de a pune în practică mai multe idealuri pe care le-am visat.


 
Pornind de la necesitatea reconectării a municipiului Constanța la tot ce este vital în cultura națională, chiar europeană, ne-am gândit ca e momentul elaborării unei strategii culturale.

 Viața culturală a municipiului Constanța în acest moment
 

Eu trăiesc în fiecare secundă cu conștiința că locuiesc într-un spațiu populat de vestigii, de patrimonii unice în Europa și în lume.

Eu cultura o văd ca ultimă forma de rezistență împotriva unei lumi în declin. Încer să stimulez la copiii mei dragostea pentru carte, pentru a primi informație culturală, a dragostei la a se deschide la tot ceea ce este peren în jurul nostru. , a precizat Dorin Popescu. 


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii