Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua internațională a alergării. Mesajul fostului atlet Ilie Floroiu "Așezarea geografică a Constanței permite iubitorilor de alergare să o practice în orice anotimp"

ro

06 Jun, 2020 00:00 3960 Marime text
  • Ziua alergatului este o sărbătoare la nivel mondial de alergare care încurajează toată lumea să se miște.
  • Marele atlet Ilie Floroiu a trasmis un mesaj cu prilejul acestei zile.
  • Așezarea geografică a orașului Constanța, cu vestitul litoral al Mării Negre, permite iubitorilor de alergare să o practice în orice anotimp al anului.

Ziua alergării este o sărbătoare la nivel mondial, care încurajează toată lumea să se miște.

Alergatul are multiple avantaje printre care și faptul că este un sport pe care poti să-l parctici la orice oră.

Ziua alergării se află și ea printre lucrurile pe care le celebrăm azi, 06 iunie așadar dacă vreți să o sărbătoriți cum se cuvine, nu este nimic mai simplu decât să vă îmbrăcați cu echipamentul vostru sportiv și să o luați la fugă.

Fostul mare atlet, Ilie Floroiu a transmis un mesaj cu prilejul acestei zile speciale.

"Pe data de 6 iunie 2020 (ca de altfel în fiecare an) se sărbătorește „Ziua Internațională a Alergării’.

De aceea, vreau să transmit un gând bun celor care iubesc și practică alergarea, acestor temerari care parcurg distanțe foarte mari pe asfalt, pe nisip, dealuri, munți, pe căldură (de multe ori sufocantă), pe frig, pe ceață, pe ploaie, pe zăpadă, ș.a.m.d."
 

Organizarea concursurilor de alergare la 5.000 și 10.000 de metri pe șosea, cros, semimaraton, maraton și ultra-maraton, a luat o mare amploare

Fostul mare atlet a continuat, precizând: "Ca fost atlet de performanță, alergător de 5.000 și 10.000 de metri, constat cu plăcere că, numărul acestora la noi în țară a crescut simțitor.

Organizarea concursurilor de alergare la 5.000 și 10.000 de metri pe șosea, cros, semimaraton, maraton și ultra-maraton, a luat o mare amploare, aceasta (alergarea) fiind benefică pentru sănătatea, vitalitatea și poftă de viața a celor ce o practică".
 

Așezarea geografică a Constanței permite iubitorilor de alergare să o practice în orice anotimp

"Din fericire, așezarea geografică a orașului nostru, Constanța, cu vestitul litoral al Mării Negre, permite iubitorilor de alergare să o practice în orice anotimp al anului, știindu-se beneficiile majore pentru sănătate, în ceea ce privește alergarea pe malul mării. Din păcate, din cauza acestei situații în care se află în acest moment omenirea, nu se pot organiza evenimente dedicate acestei zile", a transmis fostul mare atlet.

"La mulți ani temerarilor și...mult succes !", le-a urat Ilie Floroiu.

Iată câteva motive pentru care este bine să alergi:
 

Dai jos kilogramele în plus

Alergarea e una dintre cele mai bune metode de a slăbi. Evident că asta nu se întâmplă peste noapte dacă continui să mănânci foarte mult, totuși, cu timpul, metabolismul se reglează iar tu vei arde mai repede caloriile. Oricum, dacă alergi constant, nu te vei mai îngrașa. Prin alergare se ard circa 700 calorii pe oră.
 

Ești mai sănătos

E o chestie demonstrată de nenumărate studii: inima devine mai puternică, circulațiă sângelui se îmbunățătește, tensiunea, se reglează si astfel riscul de a face atac de cord sau atac cerebral se reduc considerabil; alergarea întărește plămânii și întreg sistemul imunitar, așa că devii mai rezistent la răceli, viroze și gripe.

De asemenea, alergarea acționează pozitiv asupra densității oaselor, ferindu-te de osteporoză, iar articulațiile devin mai puternice. Se reduce mult riscul apariției cancerului de sân și de colon și, în general, a oricîrui tip de cancer (asta dacă nu exista o predispoziție genetică și chiar și în acest caz poate fi o bună metodă de prevenție).
 

Îți găsești un hobby

Asta mai ales în cazul în care nu aveai deja unul care să-ți ocupe timpul. Totuși, asta tipul de hobby de pe urma căruia ai numai de câștigat!
 

Îți schimbi stilul de viață

E o activitatea care trebuie să se integreze în programul tău săptămânal, paote chiar zilnic. Pe de altă parte, îți va schimba pe nesimțite modul de a te hrăni și de a te hidrata, aspecte esențiale pentru o bună dezvoltare.
 

E un sport pe care poti să-l faci la orice oră

Acesta este un alt mare avantaj. Poți să fii flexibil în ceea ce privește programul de alergare: dimineața, la prânz sau seara. E bine să alternezi însă orele la care alergi. S-ar putea să-ți fie mai ușor dimineața și mai greu seara sau invers. De aceea, este bine să-ți obisnuiești corpul să răspundă pozitiv mișcării în orice moment al zilei.
 

E un sport pe care poți să-l practici la orice vârstă

Medicii, însă, te sfătuiesc că, dacă n-ai avut nici o perioadă în viața ta în care să fi alergat în mod constant sau n-ai mai făcut alte sporturi și vrei să te apuci de jogging la vârsta de aproximativ 60 sau 70 de ani, să începi foarte ușor, cu plimbări de voie, până ajungi la "cota" unei plimbări în ritm alert, ceea ce este este posibil să fie suficient.


Citește și:

Superman“ din Năvodari, cursă de suflet Fostul polițist Ioan Chifu a alergat 100 de kilometri în bucătărie, în 24 de ore! (galerie foto)

Năvodari. Fostul polițist Ioan Chifu La împlinirea vârstei de 51 de ani, și-a făcut „cadou“ o alergare de 51 de kilometri!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii