Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vlad Voiculescu, despre pacientul constănțean care a murit în Belgia "Trebuia transferat cât mai curând în străinatate"

ro

15 Feb, 2021 17:30 1540 Marime text
  • Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a vorbit  astăzi, 15 februarie, despre decesul constănțeanului transferat în Belgia în urma unor arsuri suferite prin electrocutare la finalul lunii ianuarie.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, luni, că s-a implicat personal în transferul pacientul constănțean cu arsuri, care decedat în Belgia. 

Voiculescu a precizat că a desemnat, în acest sens, un secretar de stat şi că a făcut totul în baza unui protocol.
 

"M-am implicat încercând să grăbesc transferul pacientului, l-am sunat pe dr. Arafat, m-am interesat de ce nu l-a transferat şi m-am asigurat că va fi transferat. Procedura este foarte clară, stabilită.

Pacientul, dacă nu poate fi tratat în România, trebuie să fie transferat cât mai curând în străinatate. Problema, dacă am înţeles eu bine, problema de fond este că în străinatate nu există foarte multe locuri în care aceşti pacienţi să fie transferaţi, pe de o parte de criza COVID şi există şi alte motive. În cazul de faţă, am înţeles ca a fost mai întâi o problemă legată de locul în care să fie transferat şi a existat o problemă legată de avionul de la DSU, care a fost rezolvată în câteva ore", a mai spus Voiculescu.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Citește și:
A murit pacientul transportat cu întârziere în Belgia. Corpul de Control al MS va veni la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii