Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:44 19 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit pacientul transportat cu întârziere în Belgia. Corpul de Control al MS va veni la Constanța

ro

15 Feb, 2021 10:09 1741 Marime text


Autoritățile române anunță că a murit pacientul transportat cu întârziere în Belgia. Constănțeanul suferea de arsuri și a plecat pe 29 ianuarie cu o aeronavă specială, la Bruxelles.

Acesta a fost transportat cu întârziere după ce a fost plimbat prin trei spitale, inclusiv la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța. De altfel, Ministerul Sănătății va trimite Corpul de Control la cele trei unități medicale, inclusiv la Constanța.

Este vorba despre bărbatul de 52 de ani cu arsuri pe 70 % din suprafața corpului, din Constanța. Bărbatul s-a electrocutat la locul de muncă.

Cu o săptămână înainte de transfer, a fost adus cu un elicopter SMURD la Iaşi, la Clinica de Arşi de la Spitalul Sfântul Spiridon, unde a primit îngrijiri medicale în secţia de Terapie Intensivă. Familia a fost cea care i-a găsit apoi un loc într-o clinică din străinătate. Ministerul Sănătăţii şi-a dat acordul de zbor pentru acest pacient abia în urmă cu două zile, însă zborul a fost anulat din cauza vremii nefavorabile.

„Ministerul Sănătății a fost informat, în această dimineață, despre decesul bărbatului în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit o arsură prin electrocuție pe aproximativ 64% din suprafață corporală și politraumatism prin cădere de la înălțime, potrivit diagnosticului inițial, și care a fost transferat, în data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés - Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia. Bărbatul a fost victima unui accident de muncă.

Pacientul a fost transportat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar, apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași. În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés - IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului”, a transmis Ministerul Sănătății.

Ti-a placut articolul?

Comentarii