Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viza pentru Moldova se obtine doar cu o invitatie de la Ministerul de Interne de la Chisinau

ro

11 Apr, 2009 16:09 1460 Marime text

Printre documentele necesare pentru eliberarea vizelor pentru Republica Moldova pentru cetăţenii români figurează o invitaţie de la un departament al Ministerului de Interne, care nu pare să fie necesară şi pentru eliberarea vizelor către cetăţenii altor ţări.

Potrivit site-ului Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, actele necesare pentru eliberarea vizei sunt: paşaport valabil cel puţin pentru şase luni, o fotografie, un bilet de călătorie tur-retur sau certificatul de înmatriculare şi asigurare, în cazul călătoriei cu maşina, precum şi o "invitaţie eliberată de Biroul Migraţie şi Azil al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova".

Şi în cazul altor ţări ai căror cetăţeni au nevoie de viză pentru a merge în Republica Moldova (Croaţia, Israel, Macedonia, Turcia) este nevoie de o invitaţie, dar formularea de pe site-ul Ambasadei este diferită. Aceştia au o nevoie de o "invitaţie, în original, perfectată în ordinea stabilită şi eliberată de către Biroul Migraţie şi Azil al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova", formulare de unde se înţelege că invitaţia nu este eliberată de această instituţie, ci doar redactată în funcţie de regulile stabilite de Biroul de Migraţie şi Azil.

Tot potrivit site-ului Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, vizele pentru cetăţenii români sunt eliberate de secţia consulară şi sunt gratuite. Cetăţenii români care au paşapoarte diplomatice şi de serviciu nu au nevoie de viză pentru a merge în Republica Moldova. Vizele sunt eliberate în termen de cinci zile de la depunerea documentelor.

Sursa NewsIn

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii