Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:37 23 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Virgil Popescu Exploatarea gazelor din Marea Neagră a început, de către cei de la Black Sea Oil&Gas (VIDEO)

ro

22 Mar, 2022 15:11 973 Marime text
Virgil Popescu, Sursa foto: facebook/ Virgil PopescuMinistrul Energiei Virgil Popescu a anunţat că România va avea gaze şi din alte surse iarna viitoare, inclusiv din Marea Neagră, deoarece exploatarea gazelor din Marea Neagră a început deja, de către cei de la compania Black Sea Oil&Gas.


Postarea de pe pagina de Facebook a lui Virgil Popescu

România va avea gaze și din alte surse iarna viitoare, inclusiv din Marea Neagră. Exploatarea gazelor din Marea Neagră a început deja, de către cei de la compania Black Sea Oil&Gas. Se fac deja teste pentru a introduce prima moleculă de gaz în sistemul național de transport.


Începând de anul acesta vom avea un miliard de metri cubi de gaze în plus.


Cei de la Romgaz vor finaliza în cel mai scurt timp preluarea perimetrului Neptun Deep, de la cei de la Exxon.
Prin această tranzacție, cei de la Romgaz preiau și tehnologia și contractele aferente pentru începerea lucrărilor, ca în 2026 să avem deja gaze naturale, pentru a fi folosite cât mai mult în România.


Pentru a nu lăsa ca propaganda să inducă o serie de temeri vreau să atrag atenția asupra faptului că perimetrul offshore Neptun Deep nu se află în zona care a făcut obiectul procesului dintre România și Ucraina cu privire la Insula Șerpilor.
 
 
Sursa video: facebook/ Virgil Popescu 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii