Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:04 24 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncila a declarat ce va face cu Guvernul României. Cine sunt noii miniștri propuși în funcții de conducere

ro

11 Sep, 2019 16:15 1193 Marime text
În aceste momente, Viorica Dăncilă face declarații în presa centrală cu privire la Guvernul României.

„Am decis să nominalizez reprezentanți ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor de la finalul lunii august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDe care au înțeles că România are nevoie de stabilitate și dincolo de interesul personal sau de miza politică, importante sunt România și românii și au decis să respecte votul oamenilor din 2016 și programul de guvernare pe care ni l-am asumat împreună. Este important să continuăm guvernarea pentru a oferi stabilitate, să ne mobilizăm pentru consolidarea imaginii României în plan extern, mai ales în acest moment când trebuie să susținem reprezentantul nostru pentru Comisia Europeană. Pornind de la interesele României, pornind de la interesele românilor, am luat decizia de a nominaliza reprezentanți ai ALDE pentru cele trei portofolii vacante.”, a declarat Viorica Dăncilă.

„Deci, voi transmite către președintele României următoarele nominalizări: Pentru portofoliul Mediului și viceprim-ministru, Grațiela Gavrilescu, Pentru portofoliul Energiei, domnul Ion Cupa, pentru portofoliul Relației cu Parlamentul, domnul Ștefan Băișanu. ​

„De asemenea, având în vedere că pe data de 12 septembrie expiră interimatul de la MAI și trebuie să pregătim, în primul rând, alegerile prezidențiale, dar să răspundem și provocărilor actuale, de asemenea, având în vedere că pe data de 18 septembrie expiră interimatul pentru Ministerul Educației Naționale iar funcția pentru vicepremier pentru probleme economice este vacantă, voi transmite către domnul președinte Iohannis următoarele propuneri de miniștri:

Pentru MAI, domnul Dan Chirilă, actual secretar de stat în cadrul acestui Minister. Pentru Ministerul Educației Naționale, doamna Camelia Gavrilă. Pentru funcția de viceprim-ministru, domnul Dan Matei. Sper ca de această dată, domnul președinte Iohannis să acționeze ca președinte al României și nu ca și candidat pentru această funcție și să nu blocheze orice inițiativă de normalitate pentru România. Este un demers important, este important să asigurăm stabilitate, este important să dăm dovadă de responsabilitate și cred că dincolo de lupta politică, dincolo de interesele personale, trebuie să primeze interesul României și al românilor. Trebuie să acționăm astfel încât oamenii să-și primească salariile, pensionarii să-și primească pensiile, să încurajăm acele proiecte care sunt așteptate de către români și cred că atunci când este vorba despre interesul României, despre interesul românilor, trebuie, indiferent de funcția pe care o avem, să acționăm cu foarte mare responsabilitate. În această după-amiază voi trimite cele șase propuneri către Palatul Cotroceni.”, a mai declarat prim-ministrul României, Viorica Dăncilă.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii