Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viceprimar USR, despre relația cu primarul Constanței. „Chiar dacă suntem în această colaborare, nu înseamnă că vom fi drepți la orice propunere” (VIDEO)

ro

07 Jun, 2022 14:14 1290 Marime text
Florin Cocargeanu, foto: ZIUA de Constanța

Viceprimarul USR, Florin Cocargeanu vorbește marți, 7 iunie, la ZIUA LIVE despre „proiectele de dezvoltare blocate de USR".

Este ruptură între primar și consilierii locali municipali de la USR, după ce aceștia au votat împotriva mai multor proiecte propuse de edil. Ultima dată s-a întâmplat în ședința de Consiliu Local Municipal din luna mai când aleșii locali nu au fost de acord cu proiectul care viza taluzul orașului.

În cadrul reuniunii Organizației Municipale a PNL de la finalul săptămânii primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a acuzat USR Constanța de sabotaj și a vorbit despre „atacurile consilierilor USR care au însoțit actul de guvernare pe durata actualului mandat, aproape în permanență, sabotând cele mai ambițioase inițiative ale agendei electorale”.

Edilul a mai spus că „cei de la USR par a nu fi înțeles că asumarea responsabilității de guvernare nu te mai califică pentru rolul de opozant”, dar și că „orașul Constanța are nevoie de soluții și nu de postări pe Facebook și nu propagandă de opoziție a unora care sunt participanți la guvernarea locală".
 

„Faptul că aduce o șosea (...) ar descongestiona traficul, nu credem că ar trebui să existe în acea zonă. Eu nu cred că doar despre asta este vorba. Știu că există o solicitate a unei firme private pentru încheierea unui protocol pentru un drum de acces în acea zonă”


Relațiile USR cu primarul Constanței
 

„Nu putem aduce în discuție faptul că nu l-am sprijinit. Da, au fost câteva proiecte pe care nu le-am votat pentru că am considerat că nu erau în beneficiul cetățenilor. Chiar dacă suntem în această colaborare, nu înseamnă că vom fi drepți la orice propunere.


Florin Cocargeanu consideră că nu este vorba despre un sabotaj la adresa primarului Vergil Chițac. „Nu vorbim despre un sabotaj”

„Proiectele pe care noi nu le-am votat nu sunt proiecte care ar fi dezvoltat orașul. (...) unele dintre ele au trecut cu sprijinul celorlalți consilieri locali”

„Au fost momente când, pur și simplu, punctual, ne-am opus. Noi așa am cosniderat. Noi răspundem în fața cetățenilor, în primul rând. 


El mai spune că protocolulîncheiat la început nu a fost respectat: „În pixul dumnealui stau aceste lucruri”, în ceea ce privește atribuțiile menționate în protocol, pe care aceasta nu le are în momentul de față”

„Din păcate, nu funcționează lucrurile așa cum trebuie. Sunt multe nemulțumiri în oraș pe care trebuie să ni le asumăm cu toții”



 


 

„Nu vrem să fugim de responsabilitatea pe care oamenii ne-au dat-o. Ne-au votat pe noi și pe PNL într-o majoritate atât de mare pentru că au vrut să schimbe ceea ce a fost în utlimii 20 de ani în Constanța. Sunt niște proiecte, studii de fezabilitate, pentru că așa trebuie să înceapă niste proiecte”

„Pe de altă parte, încep și altele. Am avut discuții cu Direcțiile care se ocupă. La final, o să tragem linie să vedem ce s-a demarat și ce nu.”


Sondajul USR - De ce nu sunt alte nume de la USR?

„Noi am vrut să ne facem o idee despre ceea ce s-a întâmplat în acest an și jumătate și nu despre ceea ce se va întâmpla. Am vrut să vedem cum stau anumite personalități la momentul actual. De aceea se regăsesc acele nume”

 

Sunt mai multe scenarii acolo”, spune viceprimarul USR, precizând că între numele menționate, doar cel al lui Stelian Ion „a apărut de mai multe ori”.


Întrebat dacă ar candida pentru funcția de primar al Constanței, Florin Cocargeanu a spus „Nu, răspunsul este nu” 
 

„Eu consider că nu este momentul. Pentru că, pur și simplu, așa simt și consider că ar trebui să am o mai mare experiență în administrația publică astfel încât să-mi asum acest rol”

„Nu aș vrea să fac lucrul acesta decât atunci, și dacă va mai fi cazul vreodată, când voi fi pregătit”


El a mai precizat că nu își dorește să candideze nici pentru o funcție de parlamentar. 
 

„În USR, candidatul se stabilește prin alegeri în cadrul filialei. Probabil că această decizie o vom lua la începutul anului viitor”


El a precizat că USR a mai trecut în anul 2017 prin demisia președintelui de partid.

În ceea ce privește demisia lui Dacian Cioloș din USR, vicepreședintele a precizat că partidul nu și-a dorit plecarea acestuia.
 

„Dacian Cioloș cred că este deja la al patrulea proiect politic. Nu știu de ce face lucrurile astea”

 

„Suntem în discuții și vom stabili și strategia pentru anul 2024”


Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii